Najnovije vesti

PROTEST PRED SKUPŠTINOM CRNE GORE, PRIVEDEN MUŠKARAC: DF najavljuje svakodnevna okupljanja zbog odluke da Medojević ostaje u zatvoru (FOTO)
Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

BURNO

PROTEST PRED SKUPŠTINOM CRNE GORE, PRIVEDEN MUŠKARAC: DF najavljuje svakodnevna okupljanja zbog odluke da Medojević ostaje u zatvoru (FOTO)

Crna Gora

Oko stotinu građana, među kojima su bili i poslanici Demokratskog fronta (DF), okupilo se sinoć ispred Skupštine Crne Gore.

Policija je privela jednog od učesnika protesta, koji je negodovao pred policijom kako je dva meseca bio nezakonito u zatvoru.

 

Iz policije je nezvanično saopšteno da je reč o državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je priveden jer je provocirao policiju.

 

foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

Poslanici DF sastali su se sa predsednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, kako bi razjasnili da li policija može ući u Skupštinu bez odobrenja predsednika Skupštine.

 

Nakon razgovora sa Brajovićem, niko iz Demokratskog fronta nije želio da se zvanično obrati novinarima. Nezvanično je rečeno da je na sastanku bilo reči o složenosti situacije i o “skandaloznoj odluci Apelacionog suda”. Prema nezvaničnim saznanjima, Brajović ne odobrava da policija uđe u Skupštinu.

 

Iz DF očekuju da će Brajović zakazati sednicu Kolegijuma Skupštine, na kojoj će biti nastavljeni razgovori.

Iz tog političkog saveza je rečeno da su zatražili da na sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove država obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (COSAP), koji će se održati u Skupštini, prisustvuje i Milan Knežević.

 

Knežević bi sastanku prisustvovao uz predsednika Odbora za evropske integracije Slavena Radunovića (DF), koji je ispred odbora domaćin konferencije. Knežević bi, prema planovima DF, trebalo i da se obrati prisutnima.

 

foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

Na sastanku COSAP će učestvovati šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, delegacije parlamenata Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije, poslanici država članica EU, predstavnici Vlade Crne Gore, diplomatskog kora i akademske zajednice.

 

Radunović: Spremni smo da branimo Kneževića

 

Poslanik DF Slaven Radunović je kazao da je Knežević dobro i da se neće predati:

 

“Policija će morati nasilno da uđe da i ga privede. Sve i da se to desi, mi smo spremni da ga branimo".

 

foto: Vijesti/Filip Roganović

On je najavio da će ispred Skupštine organizovati okupljanje pristalica.

 

"Pozivamo sve da od sutra pa svakog narednog dana budu ovde. Svakog dana ce biti neki pres ili obraćanje, svakog dana ćemo biti ovde od 18 do 20 sati i pružati Milanu podršku. Svi koji vide i koji nisu zadovoljni ovim protiv ustavnim i protivpravnim akcijama neka nam se pridruže. Sto vas više ima mi smo sve jači jer znamo da radimo pravu stvar", kazao je Radunović.

 

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...