Najnovije vesti

OGLASIO SE NAJTRAŽENIJI CRNOGORAC POSLE SKANDALOZNOG SNIMKA: Bivšem podgoričkom gradonačelniku dao sam 100.000 dolara u svojoj kući za DPS po dogovoru sa Milom Đukanovićem! (VIDEO)
Foto: printscreen

desna ruka, levi džep

OGLASIO SE NAJTRAŽENIJI CRNOGORAC POSLE SKANDALOZNOG SNIMKA: Bivšem podgoričkom gradonačelniku dao sam 100.000 dolara u svojoj kući za DPS po dogovoru sa Milom Đukanovićem! (VIDEO)

Crna Gora

Za predsednikom „Atlas grupe“ Duškom Kneževićem raspisana je nacionalna poternica, jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu.

Knežević, čije poslove istražuje Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, sa sumnjom na finansijske malverzacije, uključujući i pranje više od pola milijarde evra preko „Atlas banke“, javno je optužio predsednika Mila Đukanovića, koji je i lider DPS-a, za pokušaj preuzimanja njegovih poslova i imovine.On je, kako je ranije više puta govorio, jedan od najvećih donatora  DPS u zadnjih 25 godina.

 

U četvrtak je podgoričkim Vijestima rekao da su jedna svetska kompanija za finansijske istrage i advokatski tim „Atlas grupe“ iz Londona došli do zaključka da iza „slučaja Atlas“ stoji „Milo Đukanović i klanovi bliski prvoj familiji“.

„Nakon ovakvog napada na poslovni sistem ’Atlas grupe‘ očigledno je da iza njega stoji prva familija, odnosno, delovi vlasti koji su u sprezi sa kriminalnim klanovima“, rekao je Knežević.

 

Podgorički portal IN4s objavio je u petak uveče audio-video zapis, koji otkriva da je predsednik „Atlas grupe“, Duško Knežević, lično uručio 100.000 dolara bivšem gradonačelniku Podgorice, Slavoljubu Stijepoviću, za potrebe DPS, Mila Đukanovića.

 

Predsednik Atlas grupe tvrdi da se radi o novcu namenjenom Demokratskoj partiji socijalista. Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović nije odgovarao na pozive Vijesti. Knežević predaje Slavoljubu Stijepoviću koverat u kojem je navodno oko 100.000 evra namijenjenih za finansiranje Demokratske partije socijalista. Sve se dešava u Kneževićevoj kući, gde je i nastao snimak dostavljen Vijestima.

 

"Mogu samo da potvrdim da sam na snimku o kojem govorite ja i da je reč o mojoj kući. Novac koji sam uručio gospodinu Stijepoviću je za DPS, o čemu sam se prethodno dogovorio sa gospodinom Milom Đukanovićem”, kazao je Knežević.

 

Iz objavljenog transkripta razgovora Kneževića i Stjepovića se čuje kako je bivši gradonačelnik u žurbi, jer putuje za Zetu, gde će održati govor u predizbornoj kampanja, a prisutan će biti i Đukanović.Ovde je 50.000, to ti je 97.500“, govori Knežević i pita da li će Milo da govori u Zeti, na štaOvde je 50.000, to ti je 97.500“, govori Knežević i pita da li će Milo da govori u Zeti, na šta mu Stjepović odgovara potvrdno i dodaje: „Pred njim (Đukanovićem) uvek imam tremu kad govorim“.

 

Raspisivanje poternice, kako prenosi Pobjeda danas, usledilo je, jer je policija, po nalogu Tužilaštva, utvrdila da se Knežević ne nalazi na adresama koje su prijavljene kao mesto njegovog boravka.

Pobjeda iz više izvora saznaje da se Knežević i četvoro njegovih saradnika terete da su sa računa IBM banke na račune povezanih kompanija u okviru „Atlas grupe“ preneli 17 miliona evra.

 

Novac je, prema informacijama lista, sa banke prebacivan na račun kompanije „Global karbon“, kojoj je izvršna direktorka bila Biljana Bašović, a potom na račune firmi čiji su direktori ili ovlašćeni zastupnici bili Đorđe Đurić, Marko Nikolić i Brankica Bašović u periodu od 2008. do 2010. godine.

 

„Global karbon“ je firma koju je osnovala Kneževićeva „Invest banka Montenegro“ i ta je kompanija i sada aktivna. Centralna banka je uvela privremene mere u IBM i „Atlas banku“ u decembru prošle godine i imenovala privremene upravnike Tanju Terić i Milana Remikovića. Međutim, 4. januara ove godine u IBM je uveden stečaj, a za stečajnog upravnika imenovan je Milan S. Rakočević.

 

Kurir.rs/Vijesti/In4s

Foto printscreen 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...