ĐUKANOVIĆ: Neću podneti ostavku, ne bojim se pretnji Duška Kneževića!
Foto: Printscreen RTCG

odlučan

ĐUKANOVIĆ: Neću podneti ostavku, ne bojim se pretnji Duška Kneževića!

Crna Gora -

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ocenio je večeras da protesti u Podgorici protiv vlasti nisu građanski, već politički i da iza njih stoje opozicione partije, sa jasnim političkim idejama.

On je u intervjuu za TVCG kazao da za vlast nema tabu tema, dodajući da na ultimatume i rušenja ne pristaju, ali da su uvek spremni za razgovor. Ponovio je i da neće podneti ostavku, što je jedan od zahteva demonstranata.

"Na ovim protestima, kao što ste videli, nismo primetili nijednu crnogorsku zastavu, za razliku od državnih zastava koje možete videti na protestima i u Srbiji i u Albaniji. Upravo zbog toga što je skup na protestima, zapravo konglomerat vrlo različitih, najčešće političkih interesa", rekao je Đukanović.

"Ja znam da tamo ima i ljudi koji nisu inspirisani idejom opozicionih političkih partija, znam da ima i onih koji nisu zadovoljni svojom egzistencijom, profesionalnim, ili političkim statusom i to poštujem, ali upozoravam samo da svako od nas kada bude poveden nekom takvom idejom, mora voditi računa da njegova ideja ne bude zloupotrebljena za neke interese kojima ne pripada", dodao je on.

Đukanović smatra da je specijalni tužilac Milivoje Katnić nesumnjivo u pravu kada kaže da su protesti povezani sa tim što se približava presuda optuženima u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016.

"Zar mislite da je moguće pobeći od odgovornosti? Za zdravlje crnogorske demokratije važno je da smo pokazali da smo u stanju da imamo demokratski odnos. Očigledan je strah kod jednog dela opozicije i ja mislim da se oni sada uzdaju u revoluciju. Ko se uzda u to, tanki su mu argumenti. Mi smo danas u finalu jednog regularnog sudskog postupka. Ne radujem se ničijoj krivičnoj odgovornosti, ali ako neko sebi da za pravo da zarad svog interesa ugrožava građansku sigurnost, s tim ne može biti interesa", rekao je Đukanović.

On je rekao da nema razloga da se plaši pretnji Duška Kneževića, za kojim je raspisana Interpolova poternica, da će objaviti kompromitujući materijal o njemu.

"Imao sam blagovremeno upozorenje da će čovek koji očekuje da mu pomognete mimo onog što je zakonito, krenuti u neki svoj rat, uključujući ovakav repertoar i uprkos tome nisam ni pomislio nijednog trenutka da to treba predupređivati.

Naprotiv, učimo se svi da imamo i ovakvih iskustava... Nije divno, ali učimo se i ovakvim iskustvima, učimo se i tome da je danas zahvaljujući modernim tehnologijama nešto moguće izrežirati, napraviti neki video ili neki audio snimak", rekao je on.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track