PREKID SUĐENJA ZA DRŽAVNI UDAR: Sudija opet odbacila snimke ključnog svedoka kako tvrdi da je AFERA NAMEŠTENA!
Foto: Printscreen YouTube/Viši sud Podgorica

PRETRES PREKINUT

PREKID SUĐENJA ZA DRŽAVNI UDAR: Sudija opet odbacila snimke ključnog svedoka kako tvrdi da je AFERA NAMEŠTENA!

Crna Gora -

Pretres u Višem sudu u Podgorici, na kom je trebalo da se daju završne reči na suđenju optuženima u aferi "Državni udar", danas je opet prekinuto i pomereno na sutra.

"Nakon što je dokazni postupak završen, ne mogu se predlagati novi dokazi. U ovoj fazi krivičnog postupka nije predviđeno otvaranje dopune dokaznog postupka, već je to jedino moguće nakon iznošenja završnih reči", kazala je sudija Suzana Mugoša.

foto: Printscreen YouTube/Viši sud Podgorica

Ona je pozvala optužene Milana Kneževića, Andriju Mandića, Kristinu Hristić, Mihaila Čađenoviča i Dragana Maksića da angažuju druge advokate s obzirom na to da im odbrana nije obavezna jer su, kako je navela, njihovi branioci napustili suđenje bez odobrenja suda i nisu se pojavili u sudnici "iako su uredno obavešteni''.

foto: Vijesti.me / Savo Prelević

Sudija Mugoša je kazala da je neposredno pre pretresa sudu dostavljen podnesak od strane Branke Milić, u kom navodi da ne daje saglasnost da je advokati Jugoslav Krpović i Miroje Jovanović brane sve dok veće ne odluči o predloženom dokazu video-snimku koji je dostavljen 13. marta, jer smatra da su to ključni dokazi u postupku.

"Sud se ne može na ovaj način ucenjivati niti će ovo veće i optužena Branka Milić, koja sudu dostavlja podnesak, a navodi da privremeno boravi u ambasadi Srbije u Crnoj Gori, ne može da ucenjuje ovo veće na način na koji to radi", kazala je Mugoša.

Nastavak je zakazan za sutra.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Printscreen YouTube/Viši sud Podgorica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track