Najnovije vesti

DODIK PORUČIO KAVAZOVIĆU: Nema smisla lažnim informacijama širiti nemir
Foto: Ana Paunković/Youtube

uputio pismo poglavaru

DODIK PORUČIO KAVAZOVIĆU: Nema smisla lažnim informacijama širiti nemir

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, u pismu poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću naveo je da institucije Republike Srpske čine sve da muslimanima, kao i drugim građanima RS omoguće sigurnost, te da bi želeo da je tako i u drugom delu BiH, Federaciji BiH.

"Izuzetno cenim što kao verski poglavar izražavate zabrinutost za bezbednost svojih vernika i tražite da se procesuiraju svi koji ugrožavaju njihovu sigurnost ili sigurnost njihove imovine", napisao je, između ostalog, Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH naglasio je da u Republici Srpskoj nije i neće biti tolerisano bilo kakvo nasilje, bez obzira da li je motivisano nacionalnim, verskim ili nekim drugim motivima.

Dodik, kako je naveo, želi da veruje da je Kavazović u neznanju napisao da se u Republici Srpskoj postrojavaju paravojne formacije, s obzirom na to da takve formacije ne postoje u Srpskoj.

foto: Kurir / Ana Paunkovic

"Zbog mira, suživota i tolerancije bilo bi dobro da u ovakvim obraćanjima i Vi i mi pazimo kakvu terminologuju koristimo, jer i ova prepiska bi trebalo da bude u funkciji pozivanja na mir i bezbednost", naglasio je Dodik.

On je dodao da je siguran da će se i Kavazović složiti s njim da nema smisla da "lažnim informacijama širimo nemir, a pozivamo se na mir".

Dodik je naveo i da će biti zahvalan ako Kavazović s istom pažnjom bude ukazivao na potrebu mirnog života i bezbednosti nemuslimana u Federaciji BiH, koji su neretko u proteklim godinama bivali napadnuti ili izloženi raznim neprijatnostima, dodavši da tu posebno misli na Srbe povratnike.

"Uveren sam da ćemo, svako sa svoje pozicije, i ubuduće činiti sve da na ovim prostorima vlada mir i uzajamno poštovanje", zaključio je Dodik u pismu upućenom poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Kurir (Ana Paunković)/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...