POBUNA ZAKUPACA U BUDVI: Kamionom blokirali šetalište i sprečili uklanjanje lokala!
Foto: Printscreen Vijesti.meVuk Lajović

inspekcija se povukla

POBUNA ZAKUPACA U BUDVI: Kamionom blokirali šetalište i sprečili uklanjanje lokala!

Crna Gora -

Vlasnici ugostiteljskih, trgovačkih i lokala brze hrane na delu šetalista kod gradske Pošte, okupili su se danas da brane svoje lokale, nakon što je jutros Izvršna služba republičke inspekcije došla da uklanja objekte.

Iako su očekivali da će Ministarstvo održivog razvoja i Morsko dobro prihvatiti njihov zahtev da lokali ostanu još ove sezone, dolazak izvršitelja sve je iznenadio.

Na šetalistu je bilo oko 30 zakupaca, šetalište je blokirano kamionom čiji je vlasnik jedan od zakupaca. Policija je naredila da se kamion ukloni i oslobodi šetalište, što je kasnije i učinjeno.

Na licu mesta je republička građevinska inspekcija sa čijim predstavnicima su zakupci razgovarali. Zakupci su revoltirani jer su, kako kažu, saznali da će deo lokala ostati i ove sezone, a deo će biti uklonjen, zbog toga su rekli da će ih životima braniti.

Apelovali su da ne sme da bude selekcije i da ći biti uklonjeni ili svi ili niko. Inspekcija je odustala od uklanjanja i napustila šetalište. Zakupci su najavili da ce se sutra okupiti u još većem broju.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track