DRAMATIČAN OBRT NA SUĐENJU ZA DVOSTRUKO UBISTVO U PODGORICI: Glavni pretres odložen, jedan okrivljeni hoće da PRIZNA KRIVICU!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

neočekivano

DRAMATIČAN OBRT NA SUĐENJU ZA DVOSTRUKO UBISTVO U PODGORICI: Glavni pretres odložen, jedan okrivljeni hoće da PRIZNA KRIVICU!

Crna Gora -

Suđenje za dvostruko ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice odloženo je za 9. septembar, a jedan od okrivljenih, Radoš Popović, želi da prizna krivicu.

Advokat Dejan Klikovac je od suda zatražio da se odloži glavni pretres, zakazan za juče, jer je, kako je naveo u podnesku, njegov klijent, okrivljeni Radoš Popović, spreman da zaključi sporazum sa specijalnim tužilaštvom o priznanju krivice. Sudija je navela da je to razlog odlaganja današnjeg glavnog pretresa.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je predložio da se Marku Jovanoviću sudi u odsustvu.

Predsednica specijalnog veća, sudija Evica Durutović, je navela da će spise predmeta dostaviti krivičnom veću Višeg suda u Podgorici radi odlučivanja po predlogu tužioca.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

U optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića objašnjava se kako je delovala kriminalna grupa koju je predvodio Janko Vukadinović, a čiji je član postao Marko Č. Jovanović, optužen za dvostruko ubistvo. Prema navodima optužnice, njih dvojica su kao saizvršioci počinili krivično delo - teško ubistvo.

Kao članovi kriminalne organizacije, optuženi su Janko M. Vukadinović i njegov brat Predrag, Dragoljub B. Ćetković, Kristina Z. Brnović, Lidija V. Bulatović, Tomo M. Orović, Đurađ N. Lončar, Miloš Z. Božović, Arnel E. Mandić, Radoš R. Popović, Lazar R. Raičević, Balša M. Todorović, Željko V. Đukić, Drago B. Vukčević, Aleksandar Z. Dropo, Marko M. Rnković i Filip Z. Sekulić.

U optužnici se navodi da je kriminalna organizacija imala za cilj vršenje više krivičnih dela - ubistva, otmice, šverc droge.

Objašnjava se da je Marko Č. Jovanović 31. marta 2018. godine, oko 11 sati u lokalu “Forum” ubio Šakovića i Jovanovića, u čemu mu je pomogao Predrag Vukadinović. Stoji da je iznajmio automobil i predao ga bratu Janku, nakon čega su se Jovanović i Janko Vukadinović tim vozilom kretali Podgoricom kako bi utvrdili gdje je Šaković i kuda se kreće.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track