Najnovije vesti

SAŠA SINĐELIĆ UHAPŠEN U CRNOJ GORI: Hrvatska ga traži zbog ubistva, čeka ga robija od 20 godina! Bio i ključni svedok u AFERI DRŽAVNI UDAR (VIDEO)
Foto: Vijesti/Savo Prelević

kontroverzna ličnost

SAŠA SINĐELIĆ UHAPŠEN U CRNOJ GORI: Hrvatska ga traži zbog ubistva, čeka ga robija od 20 godina! Bio i ključni svedok u AFERI DRŽAVNI UDAR (VIDEO)

Crna Gora

Crnogorska policija je na osnovu međunarodne poternice Interpol Zagreb uhapsila Sašu Sinđelića (38) iz Srbije, svedoka saradnika u slučaju pokušaj terorizma, na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, oktobra 2016. godine.

“Sinđelić je uhapšen na osnovu međunarodne poternice NCB Interpol Zagreb koja je raspisana zbog izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu na koju je osuđen zbog ubistva i krađe počinjenih na teritoriji Hrvatske”, saopšteno je iz Uprave policije.

 

Hrvatska traži Sinđelića zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godinu zbog ubistva Mirka Fotisa, po presudi Županijskog suda u Vukovaru.

Sinđelić je sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

 

Srpski državljanin Saša Sinđelić 17. juna ove godine stigao je ilegalno u Crnu Goru, jer su mu, kako je navodno rekao inspektorima Odeljenja bezbednosti Rožaje, stizale stalne, konkretne pretnje da će biti ubijen.


Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je Sinđelić zatražio politički azil u Crnoj Gori zbog progona u Srbiji.


Nedavno je Apelacioni sud Crne Gore potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici, koji je odbio zahtev Hrvatske, po upućenoj zamolnici, za izručenje Saše Sinđelića.

 

Podgorički Viši sud je ovu odluku doneo 22. aprila, koju je nakon potvrdio i Apelacioni sud Crne Gore.

 

Sinđelić je u žiži javnosti bio kao ključni svedok u montiranom procesu za tzv. "državni udar", u kojem su optuženi srpski državljani i lideri Demokratskog fronta, a na snimku je porekao da je sve što je svedočio u Višem sudu u Podgorici istina, te da nikakve zavere oko upada u Skupštinu Crne Gore i ubistva Mila Đukanovića nije bilo.

 

Kurir.rs/CDM
Foto: Vijesti/Savo Prelević

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...