PLENKOVIĆ IZ BRISELA OŠTRO ODGOVARA MILANOVIĆU: Bolje bi bilo da ćuti!
Foto: Beta/Denis Cerić - Beta/Zvonimir Kuhtić

prepirke

PLENKOVIĆ IZ BRISELA OŠTRO ODGOVARA MILANOVIĆU: Bolje bi bilo da ćuti!

Hrvatska -

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u Briselu je komentarisao izjavu bivšeg predsednika vlade i predsedničkog kandidata Zorana Milanovića.

"Neko ko je uspeo par dana pre nego što smo ušli u Evropsku uniju da uništi ugled u najvažnijoj zemlji članici, bolje da ćuti", poručio je Plenković.

Podsetimo, Milanović je komentarisao odabir kandidata za šefa Evropske komisije, kao i Plenkovićevu podršku Manfredu Veberu.

"Još se nadam da Plenković može da postane predsednik Evropske komisije. Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Evropskoj uniji. Pokoravanje Hrvatske stavovima nekakve Narodne stranke je neprihvatljivo. I nepametno u trenutku u kojem Nemačka, koju još predstavlja Angela Merkel, zastupa suprotne stavove i podržava, ipak prihvatljivog, Timermansa za šefa Evropske komisije. Plenković i dalje podržava Vebera, koji polako sam sebi uskraćuje podršku", kazao je, između ostalog Milanović.

Milanoviću je odgovorio i HDZ.

"Predsednik stranke Andrej Plenković štiti nacionalne interese i snažno je pozicionirao Hrvatsku u Evropskoj uniji", navodi se.

Stranka poručuje i kako je smešno da upravo Milanović, koji se proslavio izglasavanjem sramotnog Lex Perković koji je Hrvatsku i pre ulaska u članstvo EU posvađao s brojnim partnerima, upozorava na navodnu “štetu” koju će Hrvatska trpeti u EU.

Kurir.rs/N1 Foto: Beta/Denis Cerić - Beta/Zvonimir Kuhtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track