NEMA GREJANJA U BOLNICI, RODITELJI BOLESNE DECE OGORČENI: Sestre nas na ulazu pitaju da li smo poneli grejalice!
Foto: Profimedia

ledeno u decembru

NEMA GREJANJA U BOLNICI, RODITELJI BOLESNE DECE OGORČENI: Sestre nas na ulazu pitaju da li smo poneli grejalice!

Crna Gora -

Roditelji čija deca borave na Dečjem odeljenju bjelopoljske Bolnice tvrde da tamo nema grejanja ili su radijatori toliko mlaki da skoro da nemaju nikakvu funkciju.

Oni su naveli da, zbog mogućih posledica u odnosima sa lekarima te bolnice ne žele da im se pominje ime i kažu da su ogorčeni što u decembru nema grejanja i što niko i ne pominje da li će ga biti i kada.

“Kada ulazimo na prijemno odeljenje, medicinske sestre nas pitaju da li smo doneli grejalice sa sobom. Ovo je neverovatno. Saznali smo da uprava Bolnice u kancelarijama ima grejanje, a da za decu nema”, kazao je jedan od roditelja.

Drugi roditelj je rekao da je neverovatno da u Bijelom Polju u decembru nema grejanja.

“Ogorčeni smo zašto nadležni ne povedu računa o ovoj ranjivoj kategoriji - bolesnoj deci, nego moramo da nosimo grejalice”, kazao je.

foto: Profimedia

Oni su apelovali na Ministarstvo zdravlja da utvrdi koja je logika da se umesto grejanja preko kotlare dogrejavaju prostorije i troši struja, i da iz Bolnice odgovore šta je po sredi ovog problema.

Iz Bolnice je Vijestima saopšteno da ta ustanova ima centralno grejanje za objekte koji su u funkciji pružanja zdravstvene usluge i zaštite.

“Sezona grejanja je počela 15. oktobra, a sa početkom grejne sezone i do sada nismo imali primedbe. Bolnica koristi režimski sistem grejanja koji je usklađen sa vremenskim prilikama. Ukoliko postoje opravdani razlozi, vršimo dogrejavanje sa pomoćnim grejnim telima”, stoji u odgovoru koji je potpisao šef ekonomsko - tehničke službe Ibrahim Hasković.

Kurir.rs/Vijesti.me (Jadranka Ćetković)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja