OTELI GA, PRETUKLI, KIDALI MU NOKTE, PA GA BACILI U SAVU! Gnusan zločin potresao BiH: Ovako nešto nije viđeno u ratu!
Foto: Facebook/Pravda za Edina

traže doživotnu

OTELI GA, PRETUKLI, KIDALI MU NOKTE, PA GA BACILI U SAVU! Gnusan zločin potresao BiH: Ovako nešto nije viđeno u ratu!

Bosna i Hercegovina -

Prvo su ga oteli i brutalno pretukli, pa mu kidali nokte i urinirali po njemu.

Jedan od četvorice nasilnika sve je snimio telefonom i objavio na društvenim mrežama. Posle torture telo Edina Zejćirovića bačeno je u Savu kod Brčkog. Bosna i Hercegovina duboko je potresena.

Za ovo monstruozno ubistvo istražitelji su 5. decembra priveli tri muškarca, a dan kasnije pronađeno je telo 30-godišnjaka čija je porodica njegov nestanak prijavila 17. novembra.

U međuvremenu je priveden i četvrti počinilac koji je bio u bekstvu.

Jedan od osnivača Fejsbuk stranice 'Pravda za Edina' rekao je kako je 'snimak digao ljude na noge' i da 'ovako nešto nije viđeno u ratu'.

Kazao je i kako se na snimku čuje da jedan od ubica spominje svoju suprugu pa se pretpostavlja da je motiv ovog gnusnog čina bila ljubomora.

"'Ho'š kod žene moje, ha? Ho'š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta", urlao je, a nakon toga usledile su i brojne druge uvrede.

Identifikovanje ubijenog Edina posebno je teško palo njegovom bratu Kenanu.

"Stojim ja ispred, sve Boga molim da nije on. Sve mislim da je živ. Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brato leži. Lep moj brato kao što je uvek bio, crna kosa, crna brada, lepo lice kao u manekena", napisao je na Fejsbuku.

"Jedino što sada preostaje je da se podigne svest ljudi o tome u kakvom vremenu živimo i s kakvim ljudima se svaki dan susrećemo i pijemo kafu. Edin je bio dobar čovek, nikome nije želeo zlo", poručuje jedan od pokretača stranice "Pravda za Edina" kome je cilj da apeluje na zakonodavstvo BiH da uvede doživotnu kaznu zatvora.

Kurir.rs/Vecernji.hr

Foto: Facebook/Pravda za Edina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja