HIBRIDNI AGRESORI DELUJU I IZ CRNE GORE! Ministar Bošković progovorio o napadima na tu državu!
Foto: Youtube/Printscreen

stav

HIBRIDNI AGRESORI DELUJU I IZ CRNE GORE! Ministar Bošković progovorio o napadima na tu državu!

Crna Gora -

Crna Gora je od obnove nezavisnosti bila pod uticajem raznih hibridnih aktivnosti, koje su naročito bile intenzivne neposredno pre i za vreme najvažnijih političkih procesa u zemlji, poput parlamentarnih izbora u oktobru 2016. i pristupanja Crne Gore NATO savezu u junu 2017. godine, izjavio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Sve ove aktivnosti, kako je naveo, dominantno su bile koncentrisane na politički, informacioni i sajber domen.

"S obzirom na to da je tekuća godina izborna, već smo svedoci porasta malicioznih aktivnosti, u prvom redu dezinformacionih kampanja o raznim bitnim političkim, ekonomskim i društvenim temama, kojima se nastoje diskreditovati najviši politički zvaničnici i izazvati nemir i nesigurnost u javnosti, kao i sajber napadi na informacione sisteme državne administracije i sredstva javnog informisanja", rekao je Bošković u intervjuu podgoričkim Dnevnim novinama i dodaje:

"Ono što Crnu Goru čini specifičnom i osetljivom na ovakve udare u odnosu na neke druge države jeste što mi imamo pojedine hibridne agresore u okruženju i unutar naše države, oličene u političkim partijama, nevladinim organizacijama, verskim zajednicama i pojedincima koji dobrovoljno ili pod pritiskom izigravaju ulogu trojanskog konja u društvenom i političkom životu Crne Gore", naglašava Bošković.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track