DRAMA U BJELOVARU: Ženi iznuđivali novac, pretili joj i pucali ka kući, a sudija ih pustio na slobodu!
Foto: Profimedia

jezivo

DRAMA U BJELOVARU: Ženi iznuđivali novac, pretili joj i pucali ka kući, a sudija ih pustio na slobodu!

Hrvatska -

Dvojicu muškaraca i ženu bjelovarska policija sumnjiči za iznuđivanje, pretnju i napad na 38-godišnjakinju iz bjelovarskog prigradskog naselja Patkovac zbog nepostojećeg duga.

Naime, nakon što je 36-godišnjaka carinska uprava kaznila za prekršaj u njegovom kafiću novčanom kaznom od oko 7.500 evra, njih troje su smatrali da tu kaznu treba platiti 38-godišnjakinja koja je tamo radila kao konobarica.

Policija navodi da su osumnjičeni 36-godišnjak, 33-godišnjak i 39-godišnjakinja od 12. septembra do 1. novembra prošle godine žrtvi pretili više puta.

Tako su takođe krajem oktobra u poštanskom sandučiću ostavili umrlicu na njeno ime.

foto: Profimedia

Ispalili najmanje tri hica iz vatrenog oružja prema kući

Početkom novembra, oko 1 sat iza ponoći, iz automobila osumnjičene 39-godišnjakinje ispalili su najmanje tri hica iz vatrenog oružja u smeru žrtvine porodične kuće. Jedan metak probio je roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi, u kojoj se u to vreme nalazila žrtva, dok su dva projektila probila staklo prozora na spavaćoj sobi gde je bila njena 9-godišnja ćerka, navodi policija u saopštenju.

Novac nisu uspeli da iznude jer je žrtva sve što joj se dogodilo prijavila policiji. Usto, kod 33-godišnjaka je pretragom između ostalog pronađena i jedna ručno izrađena puška zbog čega sledi optužni predlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavki i posedovanju oružja građana.

foto: Profimedia

Pušteni na slobodu

Policija je privela trojac i nakon ispitivanja Opštinsko državno tužilaštvo u Virovitici podnelo je sudiji istrage Županijskog suda u Bjelovaru predlog da se protiv 36-godišnjaka i 33-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i 39-godišnjakinju te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Sudija istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije usvojio taj predlog, nego je izrekao mere opreza redovnog javljanja u PU bjelovarsko-bilogorsku dva puta nedeljno, zabranu približavanja 38-godišnjakinji, ali i 39-godišnjakinji, na udaljenost ne manju od sto metara te zabranu uspostavljanja kontakata i održavanja veze s obe žene, doznaje Dnevnik.hr.

Opštinsko državno tužilaštvo u Virovitici nastavlja s provođenjem dokaznih radnji u ovom predmetu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track