Najnovije vesti

NAROD U CRNOJ GORI GNEVAN: Vlast hapsi, Milo šalje oklopna vozila na građane! ŠTA JE SLEDEĆE?!

Sejanje straha

NAROD U CRNOJ GORI GNEVAN: Vlast hapsi, Milo šalje oklopna vozila na građane! ŠTA JE SLEDEĆE?!

Crna Gora

Panika: Građane Crne Gore uznemirila kolona koja je pod policijskom pratnjom ušla u Podgoricu, što se vidi na snimku koji je objavio jedan od lidera tamošnje opozicije

Građani Crne Gore juče su bili zapanjeni prizorom koji podseća na pravo ratno stanje - kroz Podgoricu su prolazila borbena oklopna vozila uz policijsku pratnju, što sagovornici Kurira ocenjuju kao zastrašivanje litijaša posle masovnog molebana, u kome je učestvovalo preko dvesta hiljada ljudi! Sagovornici Kurira pitaju se i šta sledeće građani Crne Gore mogu da očekuju od režima Mila Đukanovića.

Istorijski otpad

Podsetimo, režim u Crnoj Gori pokušao je na razne načine da spreči otpor građana - počelo je s otkazima, usledila su brojna hapšenja širom zemlje u kojima su lisice stavljene čak i starici, majci Milana Kneževića, lidera Demokratskog fronta, kao i Marku Milačiću, lideru Prave Crne Gore. Vlasti očigledno ni to nije bilo dovoljno, pa je poslednja u nizu provokacija bilo kopanje kanala na granici između Srbije i Crne Gore.

foto: Profimedia

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, ocenjuje za Kurir da vlast i oklopna vozila datiraju iz komunističkog perioda i da je došlo vreme da odu na istorijski otpad - vlast na politički, a vozila u staro gvožđe. - Policija kaže da je reč o redovnim vežbama, ali ne radi se o vežbama, već oni pokušavaju da zastraše narod. Takvim stilom vladanja i nakon trideset godina na vlasti režim zadržava svoje pozicije represijom. Crna Gora se oslobodila straha. Nikad u istoriji se nije ovako masovno manifestovalo nezadovoljstvo građana. Ovo je Đukanovićev kraj, treba da zna da je zavesa spuštena - podvlači Mandić. Lider Prave Crne Gore Marko Milačić kaže za Kurir da „Đukanović mora da shvati da on više ne može da kontroliše Crnu Goru“. Pitanje je dana kad će da padne s vlasti. U Podgorici su snimljena četiri oklopna vozila sa policijskom pratnjom, koja su se kretala iz pravca Nikšića. Reč je o klasičnom zastrašivanju - podvlači Milačić.

Pat-pozicija

- Mi smo sada mirni, ali ako krenu ozbiljne akcije, nećemo biti mirni, to govorim kao građanin. Bitno je da očuvamo čvrsti mir koji Đukanovića uznemirava - naveo je lider Prave Crne Gore. Politički analitičar Dragiša Janjušević kaže da sve masovnije litije nanose popriličnu štetu DPS koju Đukanović pokušava da sanira obilazeći opštinske odbore. Podvlači da se vlada nalazi u pat-poziciji - ne može da povuče zakon, jer bi to značilo predaju.

foto: Božidar Čabarkapa

Pljevaljski heroj Bos prepešačio dvanaest kilometara

Dragan Gačević (67) iz sela Kozica kod Pljevalja u nedelju je, u litiji, bos je hodao 12 kilometara, od manastira Dubočica do Crkve Svete Petke u Pljevljima. On je svoj podvig opisao kao čin koji mu je doneo „spokoj u duši i da je umesto hladnoće i umora osetio neverovatno olakšanje i mir, te da je ponosan na ljude oko sebe“. - Bio sam lagan kao pero, preporođen, pune duše i srca, kao da sam po tepihu hodao - rekao je Dragan.

Z. Š.

Za njega su to kosti Đukanović: Mošti moraju biti državne

Crnogorski predsednik Milo Đukanović je, komentarišući reči vladike Atanasija Jevtića da bi mošti Svetog Vasilija u slučaju najavljenih otimanja svetinja mogle biti prenete u Hercegovinu, ocenio da „ovo mora biti državno“, a mošti nazvao „kostima“. - Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, član Epsikopskog saveta SPC u Crnoj Gori, najavio je da ako ne budemo dovoljno poslušni, da će zavrgnuti kosti Sv. Vasilija Ostroškog i odneti ih u Hercegovinu. E pa dakle, da se ne bi igrali sa Atanasijima, ovo mora biti državno - kazao je Đukanović.

Kristina Vasković

Kompletan tekst OPŠIRNO pročitajte u današnjem štampanom izdanju KURIRA.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

STEŽE SE OBRUČ OKO ZORANE MIHAJLOVIĆ?!

Ministarka bi uskoro mogla biti saslušana

PODRŠKA INICIJATIVI KURIRA

Svi kanali svima je POŠTENO REŠENJE

TRAMP LUPIO ŠAMAR KURTIJU: Odmah ukinite takse Srbiji!

KAKO ZARAZA IZ KINE UTIČE NA NAŠU EKONOMIJU 

Koronavirus obara privredni rast Srbije, 40 odsto kineskih turista manje

SLAVICI ĆUKTERAŠ BRAK PUKAO ZBOG ESTRADE

Neće mi žena pevati u kafani!

HIT FOTKE! OVO JE NOVA LUKASOVA DEVOJKA

Aca i Brigita uslikani prošlog vikenda u Štutgartu

UŽASAN ISHOD TUČE U VELIKOJ PLANI!

GLEDAO KAKO MU ZVERSKI UBIJAJU BRATA: Tukli ga rukama i nogama, šutirali ga u glavu!

DEVET MESECI JE MUČILI I DRŽALI KAO ROBINJU U OBRENOVCU

Žrtva strahuje za život, ne sme s njima u istu prostoriju!

Partizan gostuje u Bolonji

Hteo - ne hteo pašće i TEO

Zvezda spremna za osvetu

Panatinaikos već otpisan

Ne propustite

DANAS POKLON U KURIRU - MAGAZIN STARS! DANIJELA VRANIĆ OTKRIVA: Ja unuka Baba Vange!

HIT PRIČA Danijele Vranić: Ja sam unuka Baba Vange, svima je prorekla sudbinu, samo meni nije!

Stars paparaco: Nata se bacila u zagrljaj, muškarci, gde ste sad?

Otkrivamo zbog čega je Seve išla u Grčku: u manastiru se molila za drugo dete.

Marina Visković PRE I POSLE: tugu posle raskida izlečila kod plastičara!  

Kija Kockar ekskluzivno: Ostajem u Americi ako sretnem Dikaprija.

Plus transformacija Alksandre Radović: Novi zubi i kosa, stare usne i grudi.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Kristina Vasković Foto: Printscreen Facebook video Marko Milacic - Prava Crna Gora, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...