Najnovije vesti

SKANDALOZAN PLAN! MILO ĐUKANOVIĆ PRAVI VOJSKU BEZ SRBA! Petar Božović: Ludilu nema kraja
Foto: EPA/Boris Pejović, Dado Đilas

BRUKA

SKANDALOZAN PLAN! MILO ĐUKANOVIĆ PRAVI VOJSKU BEZ SRBA! Petar Božović: Ludilu nema kraja

Crna Gora

Pripadnici crnogorske vojske dobili upitnik o nacionalnosti. Cilj je da se iz stroja proteraju oni koji priznaju da su srpske nacionalnosti.

Nakon namere da Srpskoj pravoslavnoj crkvi otme imovinu, režim Mila Đukanovića je prešao i na proterivanje Srba iz crnogorskih institucija! Tako je, kako saznajemo, pripadnicima crnogorske vojske podeljen upitnik kako bi se izjasnili o nacionalnosti, a krajnji cilj je, kažu naši sagovornici, da se Srbi proteraju iz vojničkog stroja.

Odnos tamošnjeg ministarstva odbrane prema Srbima već dugo nije tako dobar, pa je ovakav potez samo kulminacija.

Crnogorski portal In4s.net prenosi i da je ministar odbrane Predrag Bošković u više navrata uputio direktivu starešinama da utiču po dubini na one pripadnike vojske Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, da promene svoju nacionalnu pripadnost ukoliko ne žele da budu odstranjeni iz službe.

Na udaru... Pripadnici vojske Crne Gore
Na udaru... Pripadnici vojske Crne Gorefoto: Printscreen YouTube

Nedemokratski

Glumac Petar Božović kaže da poslednji potezi crnogorske vlasti ostavljaju čoveka bez komentara.

- Ludilo nema kraja - kaže Božović za Kurir.

On se osvrnuo i na pobunu Srba protiv otimanja svetinja. Kako kaže, nada se da će razum pobediti.

foto: Dragan Kadić

- Imam utisak da je u Crnoj Gori jedan narod ustao protiv ukidanja samog sebe. Ne mogu da se ovom prilikom ne setim jedne rečenice iz govora Mila Đukanović da su ulaskom u NATO konačno primljeni u društvo civilizovanih naroda, podrazumevajući pritom valjda sve tekovine demokratije. Možemo videti da se nisu ugledali na načela demokratije. Ne postoji nigde ni u jednoj zemlji na svetu hapšenje vernika i uzurpacija njihove imovine. Takvo ponašanje je dosta neozbiljno. Nadao sam se da će posle korone dve strane ponovo sesti za sto. Međutim, kao da su se pripremali na hajku i otimačinu. Nadamo se da to neće dugo trajati i da će razum pobediti - kaže on.

Antisrpstvo

Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta, kaže za Kurir da je srpski narod konstantno na meti diskriminacije, koja sada dobija na intenzitetu:

- Ovo što se dešava u vojsci Crne Gore nastavak je pritiska i progona Srba, aparthejd, pokušaj stvaranja partijske vojske, zaokruživanje antisrpstva, koje je prisutno u svakom segmentu. Posebno je ministar odbrane Bošković prepoznat kao žestoki antisrbin, jer on, kao bivši Srbin, mora da se dokazuje svom šefu Đukanoviću. Međutim, srpski narod je pokazao svoju žilavost i neće se slomiti pred novim udarima dukljanskih nacista - kaže on.

Ministar odbrane Bošković dao direktivu starešinama da utiču na srbe da promene nacionalnost
Ministar odbrane Bošković dao direktivu starešinama da utiču na srbe da promene nacionalnostfoto: BETA/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/MO

Iz crnogorskog ministarstva odbrane nisu nam odgovarali.

Aleksandar Vučić

DANAS ODGOVOR ĐUKANOVIĆU

Predsednik Aleksandar Vučić održao je juče konsultacije sa najbližim saradnicima povodom najnovijih poruka crnogorskog predsednika Mila Đukanovića vezanih za status SPC i srpskog naroda u toj zemlji, a danas će, kako saznaje Tanjug, odgovoriti Đukanoviću i izneti stav Srbije po tim pitanjima. Vučić je, kako je rečeno Tanjugu, više sati juče razgovarao sa saradnicima o zbivanjima u Crnoj Gori i novim tonovima iz Podgorice, kojima se praktično najavljuje ukidanje SPC i formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca.

Amfilohije

PROPOVEDANJE SATANSKE CRKVE

foto: Marina Lopičić

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da Milo Đukanović „propoveda satansku crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu“. Amfilohije je kazao da „bezbožnici koji se odriču života Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve“. On je istakao da crnogorska vlast danas „ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna“, te da „Pitagori i Epikuru grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo“ („Luča mikrokozma).

Šok

GUSLARI MORALI DA SLAVE NATO

Na društvenim mrežama pojavio se snimak, koji je mnoge iznenadio, na kojem guslari slave Crnu Goru u NATO paktu.

foto: Printscreen YouTube

„Kraj državne zastave je naše i zastava NATO alijanse, ponosito one se vijore, pod slobodnim nebom Crne Gore“, glasi deo pesme.

Kurir.rs/ I. Žigić - Lj. Radanov  Foto: EPA/Boris Pejović, Dado Đilas

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...