MILOVOM NASLEDNIKU KREDITA NIKAD DOSTA: Za privatni biznis Blažo Đukanović uzeo još 250.000 evra!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović, Profimedia

vrednost

MILOVOM NASLEDNIKU KREDITA NIKAD DOSTA: Za privatni biznis Blažo Đukanović uzeo još 250.000 evra!

Crna Gora -

Podgorička kompanija “BB Solar“ Blaža Đukanovića založila je poslovni prostor od 33 kvadrata u Podgorici, na ime kredita od 250.000 eura namenjenog firmi “Hydro logistics“, njegovog poslovnog partnera Slavena Burzanovića.

Kompanija poslovnog partnera sina predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, u septembru prošle godine dobila je od Vlade koncesiju za malu hidroelektranu (mHE) “Skrbuša”, na istoimenom vodotoku, u Trunićima kod Kolašina.

Prema centralnom registru, firmu “Hydro logistics” osnovao je Burzanović, koji je i ovlašćeni zastupnik u firmama “BB solar” i “BB hidro”, čiji su suvlasnici mlađi Đukanović i Ivan Burzanović.

“Hipoteka - založna izjava od 4. maja, hipotekarni poverilac Ziraat bank Montenegro AD Podgorica, hipotekarni dužnik BB Solar i Hydro logistics, dug 250.000 evra, rok otplate 15 meseci“, navodi se u listu nepokretnosti u koji su Vijesti imale uvid.

Da bi se osigurala da će poslovni trojac vratiti kredit, banka je upisala i zabranu otuđenja, opterećenja i izdavanja u zakup poslovnog prostora u zgradi KAP-a, u Staroj varoši, bez njene saglasnosti.

Vlada je u septembru 2019. donela odluku o davanju koncesije za mHE “Skrbuša” Burzanovićevoj kompaniji.

Regulatorna agencija za enerfgetiku (RAE) je krajem januara ove godine firmi “Hydro logistics” izdala rešenje kojim se utvrđuje privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije. Predviđeno je da privremeni status povlašćenog proizvođača traje do 27. decembra 2021. Takav status dobijaju firme koje nameravaju da grade objekte za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Status traje dve godine, nakon čega RAE, ukoliko je graditelj završio izgradnju, izdaje rešenje kojim postaje povlašćeni proizvođač...

Prema Centralnom registru, firmu “Hydro logistics” osnovali su pre šest godina Tanja Kovačević i Andras Horvat. Krajem januara prošle godine vlasnik kapitala firma postaje Predrag Maudić, da bi se dva i po mjeseca kansije Burzanović upisao kao osnivač, izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik...

Mlađi Đukanović već je preko svoje firme “BB Hidro” izgradio dve mHE u Kolašinu - “Bistricu” i “Slatinu“, a podršku je pružala kompanija “BB Solar“ zalažući imovinu za kreditne aranžmane.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Profimedia/Printscreen Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track