HRVATI PREDSTAVILI PLAN OTVARANJA GRANICA: Ministar turizma otkrio katastrofalnu procenu prihoda u toj oblasti!
Foto: Profimedia

gari kapeli

HRVATI PREDSTAVILI PLAN OTVARANJA GRANICA: Ministar turizma otkrio katastrofalnu procenu prihoda u toj oblasti!

Hrvatska -

Hrvatski ministar turizma Gari Kapeli smatra da je realno očekivati oko trećine prošlogodišnjih prihoda od turizma ili oko četiri milijarde evra ove godine, na osnovu najava i komunikacije s tržištima, turoperatorima i drugim partnerima, kao i otvaranjem granica i dobrom epidemiološkom situacijom.

Krajem maja „biće otvorene granice sa još četiri ili pet zemalja iz neposredne blizine, a zatim sredinom juna sa Nemačkom i još uvek sa trećim zemljama“, rekao je Kapeli, koji je kao gost u utorak uveče u Dnevniku izrazio očekivanja i najave za ovu turističku sezonu. Nova TV.

Na pitanje o intenziviranim kampanjama i marketingu konkurencije, posebno Grčkoj, koja se promoviše kao zemlja bez krune, on je odgovorio grafikom o turističkoj potražnji ankete u Njemačkoj, prema kojoj je Hrvatska najtraženija među četiri mediteranske zemlje (Italija, Grčka, Turska i Hrvatska).

Takođe je napomenuo da postoji veliko interesovanje za uspostavljanje avio-kompanija sa Izraelom i drugim zemljama.

Osvrnuo se i na Dubrovnik, koji kao uglavnom turistička avio-destinacija s 90 posto turista koji dolaze avionom sada mnogo pati, jer nema letova, rekavši da su nedavno imali vrlo ozbiljan razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem i gradonačelnikom Dubrovnika Mato Frankovićem o rješavanju pitanja luke, turizma i aviosaobraćaja.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track