Najnovije vesti

ABAZOVIĆ ODGOVORIO MILU: Providno je tvitnuo, ali nije demantovao dug od 12,4 miliona evra
Foto: AP/Risto Božović, EPA/Boris Pejović

prepiska na tviteru

ABAZOVIĆ ODGOVORIO MILU: Providno je tvitnuo, ali nije demantovao dug od 12,4 miliona evra

Crna Gora

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović nastavio je danas polemiku sa predsednikom Milom Đukanovićem, kojeg je optužio da državi duguje 12,4 miliona evra na ime poreza, tvrdnjom da šef države to nije demantovao.

Abazović je na svom Tviter nalogu napisao da je Đukanović "providno tvitnuo" da on lično nije dužan poreze, ali da nije demantovao da je kompanija čiji je suvlasnik blokirana na 12,45 miliona evra.

Ispitaće, kaže, sve transkacije novog poverioca kompanije Holdco East, i ponovo poručio "da više nema nedodirljivih".

Abazović traži da Đukanović odgovori na pitanja: "Kako je moguće da su krediti Global Montenegro kompanije na kraju 2019. godine iznosili 5,6 milona evra, a da je blokada na više nego dupli iznos".

Đukanović je, kaže, "jako neuspešan u privatnom biznisu: prihod GM u 2019. godini je iznosio (0) nula evra, a kapital je negativan 3,9 miliona evra".

Abazović je primetio da Đukanović možda ni ne zna za ovaj biznis, kao što, kako je naveo, nije znao da ima platnu karticu u Atlas banci.

"Global Montenegro nije AD već društvo sa ograničenom odgovornošću D.O.O, pa bi bilo dobro da predsednik nauči razliku", naveo je Abazović i upitao: "Kako je moguće da se kompanija GM više od 10 godina ne blokira kada se običnim građanima za najmanji dug u kratkom vremenskom periodu blokiraju sredstva".

"Nema više nedodrljivih, tek smo počeli", naveo je Abazović.

Đukanović je ranije danas demantovao navode Abazovića da državi duguje 12,4 miliona evra na ime poreza i poručio da je to "laž i prevara", te da državi kao građanin ne duguje ni centa.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...