OGLASILA SE SLOVENAČKA VLADA: Starija žena nije preminula zbog vakcinacije već zbog srčanog infarkta
Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

korisnica staračkog doma

OGLASILA SE SLOVENAČKA VLADA: Starija žena nije preminula zbog vakcinacije već zbog srčanog infarkta

Region -

Starija žena koja je ovih dana umrla u Sloveniji nakon vakcinacije protiv kovida-19, preminula je zbog ponovljenog srčanog infarkta i smrt nije imala neposredne veze sa samom vakcinacijom, izjavio je danas portparol vlade za kovid-19 Jelko Kacin.

Kacin je kazao da se radi o ženi u poznoj dobi koja je vakcinu Fajzer-BioNTeka primila u jednom od domova za starije i nemoćne, podsetivši da se vakcinacija za starije kao i za celu populaciju zasniva na dobrovoljnoj osnovi i uz pristanak svakog.

Preliminarni zaključak stručnjaka je da se radilo o ponovljenom infarktu, jer je jedan pre toga već imala i da njena smrt nije povezana sa vakcinacijom, rekao je Kacin.

vakcina, Fajzer, korona, koronavirus
foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

On je dodao da će zaključak o tom slučaju dati nezavisna komisija koja je formirana u okviru Ministarstva zdravlja.

Verovatno će biti urađena i obdukcija tela.

Ministar za socijalna pitanja Janez Cigler Kralj kazao je da podaci o domu u kojoj je došlo do smrti, kao i o ličnim podacima preminule, uključujući njenu starost, nisu objavljeni zbog zaštite privatnosti.

On nije komentarisao navode nekih novinara da se slučaj koji je juče potvrdio nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) dogodio pre više dana i da je smrt štićenice nastupila šest sati nakon što je vakcinisana.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track