KRIVOKAPIĆ RAZOTKRIVEN! KAO MILOV FUNKCIONER mesečno u džep stavljao 4.000 evra!
Foto: EPA/Boris Pejović, Kurir

pOZAVIDELE BI MU I JAVNE LIČNOSTI

KRIVOKAPIĆ RAZOTKRIVEN! KAO MILOV FUNKCIONER mesečno u džep stavljao 4.000 evra!

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je bio bogat čovek, sudeći po njegovom izveštaju o prihodima i imovini iz 2011. godine. Zaveden kao funkcioner vlade Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, Krivokapić je stavljao u džep skoro 4000 evra mesečno!

Na tim primanjima bi mu zavidele i neke svetske javne ličnosti, kamoli prosečni univerzitetski profesor u Crnoj Gori.

Crnogorski premijer je veoma dugo uživao velike privilegije od DPS-a i zato ne čudi što se mnogo ne brani kad ga napadaju da je glasao Mila u prethodnom periodu. On je čak jednom prilikom kazao za medije da razume građane koji ranije nisu videli alternativu DPS-u!

Zdravko Krivokapić, imovina, papiri, funkcioner, DPS
foto: Foto: Kurir

Možda u tome leži odgovor mlake i mlitave reakcije vlade koju predvodi u obračunu sa prošlim sistemom.

U Skupštini Crne Gore, Krivokapić je na premijerskom satu dobio packe upravo za ovaj slučaj.

Zdravko Krivokapić, dokumenti
foto: Kurir

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević ga je prozvao da ga je kao tadašnji ministar birao za vladinog funkcionera! Krivokapić je snuždeno pokušao sebe predstaviti kao vanrednog stručnjaka koji je trebao DPS-u, a ne oni njemu, kako bi osmislio mašinu za putovanje kroz vreme!

Međutim, teško je zaključiti da je Krivokapić bio takav stručnjak ukoliko pravi kardinalne greške u javnim nastupima, brkajući padeže i termine. Za ogromni novac koji je dobijao od Mila, njegov doprinos crnogorskoj nauci ostao je nepoznat domaćoj i međunarodnoj javnosti. Ono što nije nepoznato je da Krivokapić i njegova porodica nisu živeli skromno i nisu marili za crnogorsku sirotinju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track