02:36

DR JOVAN JANJIĆ NE SUMNJA DA ĆE BITI USTOLIČENJA

KURIR TELEVIZIJA

DR JOVAN JANJIĆ NE SUMNJA DA ĆE BITI USTOLIČENJA: Đukanović i paradržavne organizacije idu protiv svojih građana!

Crna Gora -

Uzavrela je atmosfera u Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita Joanikija najavljenog za 5 septembar na Cetinju. O tome kako da razumemo sve ono što se dešava u Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, u Pulsu Srbije govori dr Jovan Janjić, pisac, pravnik i kulturolog.

"Uveren sam da će biti ustoličen, ne verujem da će biti drugačije. Buka koja se stvara je pokušaj da se uzvišen duhovni čin degradira i da se možda odvrati dolazak verujućeg naroda na Cetinje", objašnjava on kako razume pokušaj vlasti i paradržavnih organizacija da onemoguće dolazak vladike Joanikija na tron Petra Cetinjskog.

On navodi da je sada na testu država Crna Gora.

"Ovde će se pokazati da li je Crna Gora sposobna da obezbedi funkcionisanje sopstvenog pravnog poretka, poštovanje ustava i zakona i prava slobode ili će to prepustiti drugim organizacijama i rušiteljima pravno-društvenog poretka u Crnoj Gori", upozorio je Janjić i dodao da crkva poziva na mir i ne radi ništa što je njena dužnost i pravo.

Jovan Janjić naglašava da sa jedne strane mitropolit i patrijarh Porfirije pozivaju na smirenje, a sa druge strane postoji remetilački faktor koji je u sprezi sa predsednikom Crne Gore.

"On je izgovorio sulude pretnje da će doći da brani Crnu Goru. Od koga da je brani? Od sopstvenih građana, od kojih su dve trećine pripadnici SPC, ako vi ometate crkveni život i obrede SPC, vi idete protiv sopstvenih građana", podvukao je naš sagovornik.

(Kurir.rs/Sanja Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track