KOMITE SPREMILE ORUŽJE, MOTKE I KUGLE ZA NEREDE Policiji priznali da su krenuli na Cetinje zbog ustoličenja Joanikija! FOTO
Foto: MUP Crne Gore

Po svaku cenu hoće nasilje

KOMITE SPREMILE ORUŽJE, MOTKE I KUGLE ZA NEREDE Policiji priznali da su krenuli na Cetinje zbog ustoličenja Joanikija! FOTO

Crna Gora -

Crnogorska policija potvrdila je danas da su pripadnici policije u Nikšiću danas uhapsili jednu osbu zbog zaplenjenog oružja, a protiv druge podneli krivičnu prijavu.

Naime, u petak oko 11.20 sati Nikšićka policija je u mestu Bogoetići prilikom kontrole zaustavila automobil "mercedes" nikšićkoh registracija u kome su se nalazila četvorica muškaraca R.B. (30), S.Ž., N.Z. i Lj.Ž. (40).

oružje, droga, palica, ručni sprejevi
foto: MUP Crne Gore

"Prilikom kontrole kod R.B. je pronađeno pakovanje kokaina težine oko 10 grama, dok je kod Lj.Ž. pronađen pištolj marke „Bernardelli“ kalibra 7,65mm sa 13 komada municije.

Daljim pregledom vozila pripadnici policije su pronašli šest zaštitnih maski, tri biber spreja, metalni boks, drvenu palicu, 62 metalne kuglice i majice.

oružje, droga, palica, ručni sprejevi
foto: MUP Crne Gore

O događaju je obavešten državni tužilac koji je naložio da se Lj.Ž. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a da se protiv R.B. podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Od gore navedenih lica prikupljena su obaveštenja u kojima su izjavili da su se uputili u pravcu Cetinja kako bi prisustvovali protestnom skupu zbog najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Podsetimo, portal IN4S saopštio je danas da je jedan od uhapšenih sin vođe "komita u Nikšiću".

Podsetimo, ustoličenje mitropolita Joanikija ispraćeno je brojnim šovinističkim i ratnohuškačkim porukama pristalica DPS-a u kojima su najavljivani incidenti i „juriš“ na Manastir.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track