MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA O NOVIM MILOVIM NAPADIMA: Đukanović pao na poznavanju ustava!
Foto: Nemanja Nikolić

Mitropolija o lideru Crne Gore

MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA O NOVIM MILOVIM NAPADIMA: Đukanović pao na poznavanju ustava!

Crna Gora -

Kad god se dohvati crkvenih tema i dilema, srlja u propast i gubi poverenje naroda

Mitropolija crnogorsko-primorska, koju vodi vladika Joanikije, oglasila se povodom novih napada predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića. Poručuju mu da je pao na ispitu poznavanja crnogorskog ustava.

Mitropolit Joanikije
foto: Nemanja Nikolić

- Njegovi politički i ideološki obračuni sa premijerom i ministrima Vlade Crne Gore ni najmanje ne ulaze u oblast interesovanja crkve, ali zloupotreba crkvenih tema u svrhe Ðukanovićevog političkog pravdanja i napada na druge aktere društvenog života - duboko vređa osećaje velikog broja građana Crne Gore. Uvrede sa te adrese nikako ne doprinose stabilnosti i napretku države čiji je Ðukanović predsednik. Ðukanović je prethodne godine pao na ispitu poznavanja crnogorskog ustava, kada je nameravao da uređuje unutrašnje ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori. Kako ne vidi da kada se god dohvati crkvenih tema i dilema, on lično i politika koju predstavlja srljaju u propast i gube poverenje naroda? Funkciju predsednika „svih građana“, koja i postoji da personalno garantuje mir i stabilnost države, ovaj čovek očigledno zloupotrebljava kako bi uznemiravao i delio građane - naveli su iz Mitropolije i dodali:

- Nije ni lepo ni vaspitano da on svoje političke konkurente ruži i diskredituje tako što ukazuje na njihovo učešće u verskim obredima. Pitamo se, od koga je usvojio rečnik omalovažavanja crkvenih radnji nazivajući ih „lizanjem kašike“ i „povlačenjem po podu“? Takav rečnik ne priliči ozbiljnim ljudima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track