NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Gluplji Đukanović ostao u Crnoj Gori, obećali mu imunitet ali DF ima plan za njega
Foto: Kurir televizija

demokratski front vs dps

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Gluplji Đukanović ostao u Crnoj Gori, obećali mu imunitet ali DF ima plan za njega

Crna Gora -

Predsednik Pokreta za Promene Nebojša Medojević naveo je u saopštenju da je DPS partija koja je će sa odlaskom Mila Đukanovića propasti.

- Čitav sistem je bio godinama izgrađivan da Milo i Aco mogu u svakom trenutku doneti bilo kakvu odluku i da će ta odluka biti sprovedena kroz institucije sistema: parlament, vlada, tužilaštvo, sudovi, ANB, carina, katastar… Pametniji Đukanović, Aco je odmah nakon gubitka izbora napustio Crnu Goru i otišao u Luksemburg, naveo je Medojević.

- Kažu da je na račune švajcarskih banaka preneo jednu milijardu evra, samo da bi dobio državljanstvo EU i da bi sebi kupio zaštitu od sudskog progona. Sa sobom je poneo svu dokumentaciju Prva banke i svih njegovih firmi i sada u Crnoj Gori nema ništa. Gluplji Đukanović, Milo, ostao je u Crnoj Gori i sveo je sebe na ponižavajući nivo da pregovara sa Željkom Ivanovićem, Rankom Krivokapićem, Milicom Pejanović i Duškom Markovićem, napisao je lider Pokreta za promene, stranke koja je deo koalicije Demokratski front (DF).

Medojević je naveo da su Đukanoviću potpisnici Memoranduma garantovali imunitet odkrivičnog gonjenja "ako on napusti politiku i DPS podrži manjinsku Vladu albanskih i bošnjačkih partija i vlasnika Vijesti."

- Gluplji Đukanović, Milo mora znati da za Demokratski front ne važe dilovi Željka Ivanovića sa njim. Nema imuniteta za pljačku i uništenje Crne Gore. Moraćeš da odgovaraš pred institucijama države. Moraćeš da vratiš opljačkano blago narodu. Sve dok postoji DF, Đukanović zna da će odgovarati za svoje zločine. Zato su i on i njegovi plaćenici svim silama navalili da razbiju DF i da vrbuju izdajnike, naglašeno je u saopštenju PzP.

Samo je DF, kako kaže Medojević, spreman da razbije DPS mafiju i da očisti zemlju od kriminala i korupcije.

- Poslušnici duboke države i "sorošoidi" misle da će odlaskom Đukanovića i pravljenjem koalicije sa ostatkom DPS-a, pobediti DF. Ne znaju bednici, da odlaskom Đukanovića, DPS nestaje. Iz prostog razloga što je DPS od 1998. izgrađivan kao privatna firma Đukanovića i kao političko krilo narkokartela. Kad ode Đukanović, odlazi i DPS. Koalicija vlasnika Vijesti, DPS-a bez Đukanovića, Albanaca, Bošnjaka, SD i SDP je gubitnička priča. Ne mogu dobiti više od 15% glasova, naveo je Medojević.

On je rekao kako “Vijesti”, Ranko Krivokapić, Milica Pejanović – Đurišić i Duško Marković prave koaliciju.

- Ubedite Mila da ga niko neće hapsiti i da može mirno da ode, napravite ovu kurton koaliciju i da se izmerimo na izborima. A Milo neka razmisli koliko mu je jaka garancija ova pestokupljevina. A DF ima jedan lepi plan za njega i DPS. Vanredno stanje, Stadion, kavezi, svetla, prskalice, zaključio je lider PzP.

Kurir.rs/Portal Analitika/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track