OSJEČKI NADBISKUP: Ne razume. sveštenike koji se javno mole, a dovode u pitanje vakcine, to je zloupotreba hrišćanskih simbola!
Foto: Printscreen/YouTube

pandemija

OSJEČKI NADBISKUP: Ne razume. sveštenike koji se javno mole, a dovode u pitanje vakcine, to je zloupotreba hrišćanskih simbola!

Hrvatska -

Đakovačko-osiječki nadbiskup Đuro Hranić pozvao je ljude da se vakcinišu protiv koronavirusa

Na konstataciju da nam je epidemija ušla u svakodnevicu, da nosi jednu neizvesnost, ali i duboke podele u društvu, pa i u crkvi - gde Papa poziva na vakcinaciju a njegov stav ne podržavaju svi, nadbiskup je gostujući u dnevniku Nove TV rekao da ima onih koji se ponašaju "papskije od Pape"

Oni još uvek propituju i u pitanje dovode moralnu prihvatljivost vakcina, rekao je on.

"Nažalost, neki pri tome ne skrivaju svoju crkvenost, štaviše, nose slike Blažene Device Marije, javno na trgovima mole krunicu i tako dalje. To ide sve dotle da možemo govoriti i o zloupotrebi hršćanskih simbola. Moram priznati da ne mogu razumeti takvo ponašanje", rekao je on.

"Ne mogu ga jednostavno razumeti. Koristim i ovu priliku da pozovem sve naše vernike da budu razumni, da znamo prihvatati smernice Pape, merodavnih crkvenih institucija i da poštujemo nauku te da ne srljamo u društveni nered i anarhiju u čitavom društvu", naglasio je nadbiskup Hranić.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track