OVAKO SAD IZGLEDA LAVIĆ SIMBA Raste, a dozvola za transport se očekuje do kraja maja VIDEO
Foto: Printscreen Facebook/Agencija za zaštitu životne sredine CG

crna gora

OVAKO SAD IZGLEDA LAVIĆ SIMBA Raste, a dozvola za transport se očekuje do kraja maja VIDEO

Crna Gora -

Lav, kojem su građani dali ime Simba, a koji je pre više od dva meseca pronađen u Budvi, raste.

-Ima obezbeđenu negu i veterinarsku zaštitu, navode iz Agencije za zaštitu životne sredine, koji su objavili novi video snimak lava, prenosi CdM.

Iz Agencije navode da se papiri za njegov trasport preko Holandije do prihvatilišta u Južnoj Africi završavaju, a očekuju da će od Holandije dobiti dozvolu za transport do kraja maja.

Lav je, podsećaju, životinja koja podleže CITES konvenciji o trgovini ugroženim vrstama i prelazak granica zahteva posebne procedure.

Lav koji trenutno boravi u azilu za pse na Koniku, biće prebačen u Holandiju, gde organizacija Four Paws ima svoja prihvatilišta. Ta zemlja je, zapravo, samo jedna od stanica koje će ova divlja mačka proći na putu do socijalizacije, kako bi mogla da bude prebačena u Južnu Afriku, gde je prvobitno i bio plan da bude smeštena.

Podsećamo, mladunče lava koje se krajem januara izgubilo u selima iznad Budve, pronađeno je 13. februara nakon višednevne potrage u okolini tog primorskog grada, a ova prilično neobična situacija otvorila je brojna pitanja koja se odnose na krijumčarenje životinja.

Nelegalan uvoz životinja u Crnoj Gori veliki je problem. Jasno je da nadležni fokus moraju da prebace i na ovu, sve učestaliju pojavu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track