Najnovije vesti

BUKTE POŽARI IZNAD HERCEG NOVOG: Situacija stabilna, vatra izazvana nesmotrenim paljenjem rastinja pod kontrolom VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

i dalje gori

BUKTE POŽARI IZNAD HERCEG NOVOG: Situacija stabilna, vatra izazvana nesmotrenim paljenjem rastinja pod kontrolom VIDEO

Crna Gora
11:19h

Požar u mestu Žvinje iznad Igala i dalje je aktivan, a vatrena stihija je izbila u više mesta iznad Herceg Novog.

"Posle jučerašnjeg dana i preko 35 vatrgoasaca na terenu noć je relativno mirno prošla. Gasilo se do ponoći u naselju Špulje iznad Žvinja i uz magistralni put prema Hrvatskoj. Vatra se bila primakla kućama na 50 metara. Požar u naselju Štreka gasili smo jutros do osam sati", rekao je za TVCG Ratko Radošević iz Službe zaštite i spašavanja.

On je rekao da je situacija sada stabilna, te da su na terenu dva kamiona sa osam vatrogasaca: "Uvek se pojavi dim i naprtnjačama se to pokušava ugasiti".

Požar je izbio juče pre podne i u prvi mah su bile ugrožene kuće, ali su vatrogasci uspeli da ih zaštite.

Prema rečima Zlatka Ćirovića, komandira Vatrogasne jedinice, požar je verovatno izazvan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

Ekipe vatrogasaca su celu noć bile na terenu i gasile vatru u mestu Žvinje, kao i oko sela Špulje gde gore maslinjaci, javila je RTCG.

Prema Sutorini takođe je aktivan požar i na 100 metara primakao se kućama, saopšteno je Vatrogasne jedinice,saopštili su iz Vatrogasne jedinice.

Gori i u mestu Štreka, pa su vatrogasci bili aktivni i na tom području.

Podgorički vatrogasac Miodrag Đukanović smatra da sledi teška požarna sezona usled vremenskih prilika.

Crna Gora ukupno ima 660 vatrogasaca i 150 vozila na raspolaganju, što nije dovoljno za izazovno leto, ali jeste nešto čime se može sanirati veliki deo požara, rekao je nedavno na sednici crnogorske vlade ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"MUP poseduje dva vazduhoplova - avion i helikopter. Ono što je značajno je da u ovoj problematici imamo i pomoć Ministarstva odbrane sa dva helikoptera i četiri jedinice koje mogu da upravljaju vazduhoplovima. Do 100 njihovih službenika, vojnika biće u funkciji drugih institucija ako bude potrebe. Imamo pet dronova i multifunkcionalno robotičko vozilo", poručio je ministar, prenosi RTCG.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja