06:42

DRAMATIČNO U CRNOJ GORI! Milo odbio Lekića za mandatara, opozicija BESNA, Dajković: Dritan i Đukanović u TAJNOM DOGOVORU?

kurir televizija

DRAMATIČNO U CRNOJ GORI! Milo odbio Lekića za mandatara, opozicija BESNA, Dajković: Dritan i Đukanović u TAJNOM DOGOVORU?

Crna Gora -

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore u jutarnjem programu Kurir televizije istakao je da je situacija dramatična i da je sada najbitnije da se opozicija posveti predstojećim izborima u Podgorici, koje bi trebalo da budu još jedan udarac na Mila Đukanovića.

- Situacija u Crnoj Gori je dramatična i nalazimo se u bezizlaznoj situaciji. Milo Đukanović je odbio da da mandat Miodragu Lekiću i moram da priznam da je on imao ustavna ovlaščenja na to, gledajući sa pravne osnove. Pregovori opozicije su zakasnile - ističe Dajković i dodaje:

- Najveću odgovornost za propast ovih pregovora ima Dritan Abazović, koji je izbegavao do poslednjeg dana, tj. do poslednjeg sata, i naravno da Đukanović neće uraditi ono što odgovara nama, već ono što je u interesu njemu i političkoj partiji, a odgovornost za ovo svakako snosi Abazović, kome je i u najvećem interesu da vlada ostane u tehničkom mandatu - istakao je Dajković.

Dritan Abazović
foto: Kurir

To znači da će Dritan ostati još tri meseca na čelu vlade i da će pripremati i lokalne izbore i varedne parlamentarne.

- Mislim da iza svega ovoga stoji neki potajni dogovor između Dritana Abazovića i Mila Đukanovića - kaže Dajković.

O Đukanoviću politički mislim sve najgore, a osnovano sumnjam da je Abazović namerno čekao poslednji momnat.

Vladislav Dajković
foto: Kurir televizija

- Ustavni sud u Crnoj Gori ne postoji i postavlja se jedno realno pitanje kako će se održati izbori, ako nema suda kome mogu da se podnesu žalbe. Mi smo u jednom ozbiljnom galimatijasu, vlada je oborena, skupština ne funkcioniše, mandat nije poveren Lekiću, čak ni mi ne znamo šta se dešava i na šta će ovo izaći - kaže Dajković i dodaje:

- Izlaz vidim u parlamentarnim izborima. Izbori u Podgorici će biti prekretnica, koja će dalje uticati na politički život Crne Gore. Kada Đukanovića tamo razvlastimo, on više nema šta da traži u vlasti - istakao je Dajković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:46

DRITAN ABAZOVIĆ SVEDOČI PROTIV MILA Dolazak crnogorskog premijera u Specijalno tužilaštvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track