ODBIJEN MILOV ZAHTEV ZA VANREDNOM SEDNICOM PARLAMENTA: Pokrenuta procedura za razrešenje Đukanovića
Foto: Printscreen/YouTube

proceduralna greška

ODBIJEN MILOV ZAHTEV ZA VANREDNOM SEDNICOM PARLAMENTA: Pokrenuta procedura za razrešenje Đukanovića

Crna Gora -

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću zahtev da se održi vanredna sednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini, saznaje Portal RTCG nezvanično nakon kolegijuma Predsednice.

Razlog tome je što zahtev nije bio pravno uredan.

U obrazloženju se navodi kako je napravljena proceduralna greška, jer Predsednik Crne Gore nije dostavio Predlog odluke o kojoj bi trebalo da se glasa.

U međuvremenu, poslanici stare parlamentarne većine pokrenuli su proceduru za razrešenje predsednika u Skupštini Crne Gore zbog toga što je, kako smatraju, povredio Ustav tokom procedure predlaganja mandatara za sastav Vlade.

Istovremeno, Đukanović (DPS) je juče nagovestio da bi mogao da donese ukaz o raspuštanju Skupštine, u slučaju da ona odbije njegov predlog za skraćenje mandata.

Većina članova kolegijuma predjednice Skupštine, u kome su predstavnici svih klubova poslanika, juče je smatrala da je predsednik države u predlogu za skraćenje mandata poslanicima načinio proceduralne greške i da mu inicijativu treba vratiti na doradu.

Kurir.rs/RTCG/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track