RUSKA ODMAZDA CRNOJ GORI ZBOG PROTERIVANJA DIPLOMATA: Obustavljen rad konzularnog odeljenja u Podgorici!
Foto: Profimedia

očekivano

RUSKA ODMAZDA CRNOJ GORI ZBOG PROTERIVANJA DIPLOMATA: Obustavljen rad konzularnog odeljenja u Podgorici!

Crna Gora -

Rad konzularnog odjeljenja ruske ambasade u Crnoj Gori obustavljen je na neodređeno vrijeme zbog neprijateljskog postupanja vlasti ove zemlje. Ovo se navodi u saopštenju ruske diplomatske misije u četvrtak, prenosi TASS.

„Poštovani građani Ruske Federacije, prinuđeni smo da Vas obavestimo da je zbog neprijateljskog postupanja crnogorskih vlasti prema Ambasadi Ruske Federacije u Crnoj Gori, od 30. septembra obustavljen rad konzularnog odeljenja ambasade. 2022. na neodređeno. Za konzularne usluge moguće je kontaktirati ambasade Ruske Federacije u susednim zemljama“, saopštile su diplomate.

Ranije u četvrtak, Crna Gora je šest ruskih diplomata proglasila personama non grata. Portal Vijesti javio je da je u Podgorici privedeno nekoliko državljana Crne Gore zbog sumnje da rade za ruske specijalne službe. Navodno je jedan od privedenih službenik državne administracije, koji je „radio za ruske specijalne službe” više od deset godina. Specijalno tužilaštvo Crne Gore demantovalo je informacije o hapšenjima, potvrđujući vršenje pretresa. Napominje se da policija vrši pretrese u stanovima jednog broja građana "osumnjičenih za stvaranje zločinačke organizacije i špijunažu".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track