ĐUKANOVIĆ JE RAZVIO KOMUNISTIČKO MAFIJAŠKI SISTEM! Medojević: Opljačkali su Crnu Goru i doveli u teško siromaštvo 30 odsto građana
Foto: EPA/Radek Pietruszka, Shutterstock

šverc cigareta i narkotika

ĐUKANOVIĆ JE RAZVIO KOMUNISTIČKO MAFIJAŠKI SISTEM! Medojević: Opljačkali su Crnu Goru i doveli u teško siromaštvo 30 odsto građana

Crna Gora -

Izbori za predsednika Crne Gore raspisani su za 19. mart, a nijedna partija još nije predložila svog kandidata. Ukoliko ispred DPS-a na izborima nastupi aktuelni predsednik države Milo Đukanović, onda će DF, Demokrate i Pokret Evropa sad kandidovati lidere stranaka.

U takvoj situaciji DF će kandidovati Andriju Mandića, Demokrate Aleksu Bečića, dok bi ispred PES-a nastupio Milojko Spajić.

Predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković pozvao je partije aktuelne većine da se dogovore oko zajedničkog predsedničkog kandidata i ponovio da je Miodrag Lekić prihvatljiv za sve partije.

I dok je Crna Gora mesecima u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, a aktuelna vlada premijera Dritana Abazovića u tehničkom mandatu više od pet meseci otkako joj je izglasano nepoverenje, postavlja se pitanje da li bi predsednički izbori mogli biti "pitanje svih pitanja" na koje je odgovor i mišljenje dao Nebojša Medojević, predsednik "Pokreta za promjene" i jedan od lidera DF-a.

01:22

Milo Đukanović je švercom narkotika i cigareta razvio komunističko mafijaški sistem

Medojević je ukazao na dva cilja formiranja vlade, nazvavši Đukanovićev sistem "komunističko- mafijaškim sistemom".

- Jedna pogrešna politička odluka, je promenila sve! Prva vlada nije formirana na osnovu rezultata izbora, nego na bazi uticaja interesa nekih vanistitucionalnih centara moći! Formirana je vlada sa dva cilja; Jedna da se ne demontira režim Mile Đukanovića, a birači su nas glasali upravo da to uradimo, a drugi, da se rastave ti kriminalni poslovi koje je Đukanović razvio, pre svega, šverc cigareta i šverc narkotika! - rekao je i podsetio kako je Đukanović došao na vlast.

- Komunističko mafijaški sistem, koji je razvio Milo Đukanović predlogom Slobodana Miloševića, i njegovog pravog šefa DB-a, Jovice Stanišića, on je predložen za premijera Crne Gore, iako ga u tom trenutku niko u Crnoj Gori nije poznavao - rekao je Medojević objašnjavajući zašto je njegov sistem nazvao komunističkim, a pridev "mafijaški" podupreo dokazima o švercu narkotika i cigareta tokom njegovog mandata..

- Oni su opljačkali Crnu Goru i doveli u teško siromaštvo 30 odsto građana Crne Gore. Pomirenje Srbije i Crne Gore i demokratske reforme, kao i suočavanje sa zločinima tog režima - rekao je predstavljajući dve teze, plana DF-a.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track