SIN BRANA MIĆUNOVIĆA SE POTUKAO S POLICIJOM, PRIPADNIK SAJ MU SLOMIO VILICU: Sutra suđenje Đorđu i Lazaru zbog incidenta u Nikšiću
Foto: Aleksandar Jovanović, Printscreen/Instagram

crna gora

SIN BRANA MIĆUNOVIĆA SE POTUKAO S POLICIJOM, PRIPADNIK SAJ MU SLOMIO VILICU: Sutra suđenje Đorđu i Lazaru zbog incidenta u Nikšiću

Crna Gora -

Početak suđenja tridesetogodišnjem Đorđu Mićunoviću i njegovom rođaku, dvadesetsedmogodišnjem Lazaru Kostiću, koji su uhapšeni krajem novembra prošle godine u Nikšiću zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti, zakazan je 31. januara pred krivičnim vijećem sudije Osnovnog suda u Nikšiću Save Mušikića, prenosi Dan.

Mićunović i Kostić sukobili su se sa policijom u svadbenom salonu u gradu pod Trebjesom.

"Vezano za događaj od 26.11.2022. godine ispred svadbenog salona "Eksluziv" u Nikšiću, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je protiv Đ.M. i L.K. Osnovnom sudu u Nikšiću podnelo optužni predlog zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti izvršenog na štetu službenika Uprave policije RCB "Zapad" – OB Nikšić", odgovorili su ranije Danu iz ODT-a.

Odeljenju bezbednosti Nikšić je 26. novembra 2022. godine, oko 21.40, od strane građana prijavljeno da je došlo da narušavanja javnog reda i mira u jednom svadbenom salonu u Nikšiću.

"Na lice mesta izašli su pripadnici policije, koji su zatekli Đ.M. (30) iz Budve, koji je imao vidnu povredu zadobijenu pre dolaska policije. Đ.M. i L.K. (27) iz Nikšića nisu dali bilo kakve informacije policijskim službenicima, ne želeći da podnesu prijavu. Ovom prilikom ova lica su sprečavala službena lica u vršenju službene dužnosti, pa su lišena slobode", saopštili su ranije iz UP.

Mićunović je sa društvom bio na svadbenom veselju i došlo je do određenih čarki. Navodno, u jednom trenutku su počeli da provociraju jednog funkcionera i tada je reagovalo njegovo lično obezbeđenje. Navodno, među pripadnicima obezbeđenja bio je i jedan pripadnik SAJ-a. Kako je ranije objavio Kurir, on je nekoliko puta udario Mićunovića, a sličnu verziju događaja kasnije su preneli i drugi srpski mediji.

(Kurir.rs/Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track