SUVERENISTI JOŠ BEZ ZAJEDNIČKOG KANDIDATA! Milov DPS bez konkretnog imena: Milicu oduvala sujeta, Vuković kandidat za gubitnika
Foto: Profimedia

SUVERENISTI JOŠ BEZ ZAJEDNIČKOG KANDIDATA! Milov DPS bez konkretnog imena: Milicu oduvala sujeta, Vuković kandidat za gubitnika

Crna Gora -

Za sada neuspešan izbor jedinstvenog kandidata za predsedničke izbore, takozvanog suverenističkog bloka, potvrdio je da se ova grupacija nastala oko DPS posle niza izbornih poraza i fijaska njihovih protesta praćenih brojnim skandalima, gotovo raspada, posebno kada se ima u vidu da i u samoj DPS vlada nesloga oko imena budućeg kandidata.

Naime, ni u celoj Crnoj Gori nije nikakva tajna da lider DPS i predsednik države Milo Đukanović ne želi da bude još jednom kandidat za fotelju u kojoj će sedeti do maja, jer, u slučaju gotovo sigirnog poraza, njegova politička karijera bi bila zapečaćena.

Doduše, njegova partija još uvek nije izašla sa imenom kandidata koji bi poveo ''suvereniste'' u trku, ali, gotovo je izvesno, da će DPS na ove izbore izaći sa svojim kandidatom i to bez nekih ''prirodnih saveznika'' poput DPS, koji bi,kako su istakli iz ove partije želeli da boje suverenista ''brani'' Milica Pejanović Đurišić, koja je gotovo ''prekrižana'' od Đukanovića...

Ivan Vuković
foto: PG Biro

- Velike šanse da bude kandidat DPS na predsedničkim izborima ima gradonačelnik Podgorice u tehničkom mandatu Ivan Vuković, saznaju Novosti u vrhu DPS, iz izvora koji nije želeo da govori o tome da je za kandidata figurirao i bivši premijer Duško Marković.

- On je bio nosilac liste DPS na izborima 30. avgusta 2020 gdoine, koji su izgubljeni, kaže izvor Novosti, koji nije želeo da govori o razlozima za i protiv kandidature Milice Pejanović Đurišić, kao ni o tome da li ja Đukanović i zbog čega odbio navodno ''urgiranje ambasada'' za njenu kandidaturu, čime im se dodatno ''zamerio''...

Nebojša Medojević
foto: Kurir televizija

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević, kaže da ''nakon njegovog raskrinkavanja kriminalnih radnji Milojka Spajića, ima saznanja da je američki izalslanik za Balkan Gabrijel Eskobar odustao od njega i da ga je pustio niz vodu i da se pokretu Evropa sad, SDP-u i SD-u sada nude Milic Pejanović Đurišić kao predsednički kandidat, koji bi mogao da privuče određeni broj glasača DPS.

- Đukanović zna za taj plan i sigurno neće čuvati Milicu od prljave kampanje. DPS kandidat će, po svemu sudeći, biti Ivan Vuković, za koga se ne vežu korupcionaške afere. Protiv toga su Duško Marković i njegova frakcija, ali i Brano Gvozdenović i Roćen, koji ne veruju u šanse Vukovića. Građanima Crne Gore će biti nikad lakše da se opredele za jedinog kandidata koji će odgovarati samo građanima Crne Gore, poštovati Ustav i raditi na pomirenju po principu ''sva praava svima'' kaže Medojević.

ODSUTNA IZ POLITIKE

Milica Pejanović Đurišić je dugo van mejnstrim politike, i nisam siguran koliko ona može da motiviše, DPS je u nizu poraza, sad je neophodan kandidat koji će da motiviše, tako da će osoba koja je jako dugo van mejnstrima vrlo teško će motivisati birače iz Tivta, Danilovgrada, smatra analitičar Stefan Đukić.

Milo Đukanović, Milica Pejanović Đurišić
foto: Vijesti.me/Arhiva

Po njegovim rečima mora se imati na umu i da je ona vojnik DPS-a od početka, pa su male šanse da će neko iz drugog bloka podržati nju kao umereniju.

Ne vidim da je njena kandidatura ništa drugo bez neko da prihvati da izgubi kaže Đukić.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja