MANDIĆ DEKLASIRAO ĐUKANOVIĆA! Bezbroj puta ste se sreli sa Putinom, a sad meni pripisujete da sam ruski čovek
Foto: EPA/Boris Pejović, EPA/Andrzej Lange

MANDIĆ DEKLASIRAO ĐUKANOVIĆA! Bezbroj puta ste se sreli sa Putinom, a sad meni pripisujete da sam ruski čovek

Crna Gora -

- Kada se osvrnemo nazad, voljom Slobodana Miloševića gospodin Đukanović je došao na mesto predsednika Vlade, a onda postao žestok protivnik, rekao je Andrija Mandić, a to što ga optužuje da je ruski čovek, objasnio je u par rečenica.

- Vi ste se bezboroj puta sreli sa Putinom a ja jednom. Sad meni pripisujete da sam ruski čovek. Vi ste upravo sa tom politkom, ruskim kapitalom, ruskom podrškom, doprineli da Crna Gora postane nezavisna. Tu perspektivu se koristili u referendumskoj kampanji da biste i to otkačili i krenuli u novu politiku“, kazao je Mandić.

Najvažnije je, kako navodi, da se Crna Gora pomiri i ujedini.

„Nalazimo se u jednom haosu na Istoku Evrope. Ono što male zemlje mogu uraditi je pronaći formulu zajedničkog funkcionisanja kako bi spriječili strani uticaj.

Strane sile vole da imaju malu pešadiju, a ja mislim da Crna Gora treba tražiti put zavetrine jer mi ne možemo da utičemo na svetske procese. Vojni potencijali ne bi promenili ništa, zato se zalažem za pomirenje različitosti. Izražavam žaljenje zbog nekih reči koje sam koristio, a braća moraju naći zajednički jezik“, kazao je on.

Preduslov za to je borba protiv kriminala i korupcije, kaže Mandić i dodaje da se ne možemo buditi sa mišlju koga ćemo mrzjeti taj dan.

„Milošević i Putin mi bili samo partneri i ništa više od toga“

Njegova ideja vodilja je bila ispravna, kaže Đukanović, i tom vizijom je postala nezavisna Crna Gora i ušla je u NATO.

„Razgovarao sam i sa Miloševićem i sa Putinom ali ništa nisam dobio od njih. Nisam osećao obavezu da im se zahvaljujem. Doživljavao sam ih kao partnere i ništa više od toga. Nema kod mene krivoverstva i nikakvoga izigravanja partnerstva ili prijateljstva zarad očuvanja vlasti“, kazao je Đukanović.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track