"NE POZNAJEMO MILATOVIĆA - NE ZNAMO KAKVE SU MU NAMERE" Raković o promenama u CG: Pokazuje ISTE TEŽNJE kao i njegov prethodnik
Predrag Savić i Aleksandar Raković o promenama u CG, Foto: Printscreen/RTS

Crna gora

"NE POZNAJEMO MILATOVIĆA - NE ZNAMO KAKVE SU MU NAMERE" Raković o promenama u CG: Pokazuje ISTE TEŽNJE kao i njegov prethodnik

Crna Gora -

Građani Crne Gore izabrali su novog predsednika, to je kandidat "Pokreta Evropa sad" Jakov Milatović. On je u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio aktuelnog predsednika i kandidata DPS Mila Đukanovića.

Predrag Savić advokat i dr Aleksandar Raković, istoričar razgovarali su o dešavanjima u CG, tokom proteklih izbora.

Raković je podelio svoja očekivanja od predsednika Milatovića.

Savić, Raković
foto: Kurir tv

- Daćemo mu neko vreme da vidimo kako će da vodi srpski narod. On će izvesno održavati dobre odnose sa Srbijom, a to ne može da se ostvari, ukoliko je srpsko pitanje u CG zapušteno. Milatović bi trebalo da vodi računa da se ne okružuje ljudima koji će relativizovati srpsko pitanje u CG. Nadamo se da ima dobre namere. Ne poznajemo ga. U spoljno političkom smislu on pokazuje istovetne namere kao i Milo Đukanović. Sudićemo prema njegovom odnosu prema srpskom pitanju u CG - rekao je Raković.

05:14

NE POZNAJEMO MILATOVIĆA - NE ZNAMO KAKVE SU MU NAMERE Raković o promenama u CG: Pokazuje ISTE TEŽNJE kao i njegov prethodnik

On se nada da će biti bolje po Srbe, ali da, ponovio je, Milatović vodi računa ko će ga savetovati.

A sagovornik Savić uzdahom započinje svoje izlaganje iznevši mišljenje da je Milatović, ipak, ujedinitelj.

- Deluje kao vrlo racionalan i mlad političar. Imam jednu dozu rezerve, ali mi je bitno da je ovaj otišao sa vlasti. On bi sve nadmašio da je dobio i ovaj mandat. Došao je na vlast u džemperu, a otišao sa nje kao najbogatiji čovek - kaže Savić.

Savić, Raković
foto: Kurir tv

Raković se nadovezao na sagovornikovu izjavu.

- Ne kažem da će Milatović uraditi nešto protiv Srba, ali iskazujem rezervu da li će se oko njega pojaviti ljudi koji su bili oko Branka Krivokapića. Mislim na one koji su ostali u Crnoj Gori. Nadam se da je Milatović dovoljno talentovan da se odupre tome. Izvesno je da Đukanović želi sebi da obezbedi novi poslanički imunitet. Imaće među period između poslaničkog i predsedničkog perioda gde neće imati imunitet, a tada bi mogli da sprovedu neke procedure protiv njega, kada ga imunitet neće štititi - ukazao je on.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja