Najnovije vesti

UDES KOD CETINJA: Vozaču autobusa pritvor do 30 dana
Foto: Printskrin / You Tube/MediaBiro

UDES KOD CETINJA: Vozaču autobusa pritvor do 30 dana

Crna Gora
19:22h

Sudija za istragu osnovnog suda na Cetinju odredio je pritvor do 30 dana S. N. vozaču autobusa firme "Papović" koji je bio za upravljačem u trenutku teške saobraćajne nesreće na Obzovici.

"...S.N. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl.348 st.4 u vezi čl.339 u vezi st.1 KZ CG.

Pritvor po ovom rešenju može trajati do mesec dana, a određen je po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač.2 ZKP, odnosno zbog opasnosti od uticaja na svedoke", piše u saopštenju koje potpisuje sudija Borko Lončar.

Nesreća na magistralnom putu Cetinje - Budva dogodila se u utorak u 12.10 časova kada je na usponu Obzovice, autobus prevoznika “Papović” sa 30-ak putnika, mahom stranaca, prvo u dužini od 15-ak metara udarao u zaštitinu bankinu, a potom probio ogradu i pao u ambis.

U toj saobraćajnoj nesreći stradale su dve osobe - Podgoričanka Anđela Burzanović (19) i državljanin Velike Britanije A. N. D. (66), a dvadeset šest je povređeno.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track