HRVATI U PANICI NAKON ŠTO SU MIGRANTI PUCALI NA POLICIJU: Grupa poslanika traži RADIKALNE MERE na granici sa Srbijom i BiH
Foto: EPA / Antonio Bat

traže radikalne mere

HRVATI U PANICI NAKON ŠTO SU MIGRANTI PUCALI NA POLICIJU: Grupa poslanika traži RADIKALNE MERE na granici sa Srbijom i BiH

Hrvatska -

Poslanici stranke Hrvatski suverenisti u Saboru smatraju da Hrvatska zbog migranata mora hitno da pošalje vojsku na granicu sa BiH i Srbijom, ali i da krene da postavlja zaštitne ograde kako bi zaštitila svoje i spoljašne granice EU.

Iz saborskog Kluba Hrvatskih suverenista saopštili su u četvrtak da je s obzirom na sve veći priliv ilegalnih migranata u Hrvatsku i sve češće incidente "krajnje vreme da se povuku radikalni potezi" kako bi se zaštitile hrvatske granice, ali i sama bezbednost hrvatskih građana u pograničnim područjima.

RADIKALNE MERE

Upozoravaju da najnoviji incident s ilegalnim migrantima i njihovim pucanjem po hrvatskoj policiji samo pokazuje da se bez radikalnih mera problem ilegalnih migranata neće rešiti ili bar umanjiti.

- Hrvatska mora, kako bi zaštitila svoje i ujedno spoljašnje granice Evropske unije, hitno na granice s BiH i Srbijom da pošalje vojsku, ali i da krene da postavljati zaštitne žice jer je to očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih upada migranata na hrvatsku teritoriju - navode Hrvatski suverenisti.

SPREČILI IH DA UĐU

Grupa ilegalnih migranata, podsetimo, navodno je sa teritorije BiH pucala na hrvatsku policiju nakon što ih je na graničnom području kod Rakovice sprečila u nameri da uđu u Hrvatsku.

Karlovačka policija ranije je saopštila da su policajci, koji su grupu ilegalnih migranata sprečili u ulasku u Hrvatsku, svedočili pucnjevima na graničnom području u mestu Koranski Lug kod Rakovice.

(Kurir.rs/Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track