"ZA OČEKIVATI JE DA ANDRIJA MANDIĆ BUDE IZABRAN" Panaotović: Ide nabolje! Ovo je simbol pobede i približavanje SRBIJE I CRNE GORE
Foto: Kurir TV, Kurir

kurir tv

"ZA OČEKIVATI JE DA ANDRIJA MANDIĆ BUDE IZABRAN" Panaotović: Ide nabolje! Ovo je simbol pobede i približavanje SRBIJE I CRNE GORE

Crna Gora -

Crna Gora trebalo bi danas da dobije novo rukovodstvo Skupštine, a potom i 44. Vladu. Na čelu parlamenta, ako je suditi po dosadašnjim izjavama, biće lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, a Vlade Milojko Spajić. Na toj sednici trebalo bi da budu izabrani i potpredsednici Skupštine.

Bojan Panaotović
foto: Kurri tv

U vreme političkih promena i dinamike na Balkanu, očekivanja su visoka povodom izbora Andrije Mandića za mesto predsednika Skupštine Crne Gore. Kao što je naglasio ugledni politički analitičar Panotović, ovo imenovanje odražava "dugogodišnju borbu za demokratiju i slobodu, koju su vodili ne samo Srbi i srpski narod, već i svi oni slobodni građani Crne Gore koji su se hrabro suprotstavljali autokratskom režimu Mila Đukanovića".

- Za očekivati je da Andrija Mandić bude izabran... Ovo će simbolično predstavljati pobedu tih hrabrih ljudi koji su se borili za svoje mesto pod suncem i demokratiju i približavanje Srbije i Crne Gore - naglasio je Panotović.

On dodaje da će ova promena na političkoj sceni, osim simboličkog značaja, značiti i bliskiju saradnju između Crne Gore i Srbije, sa očekivanim pozitivnim trendom u ekonomskoj, političkoj i turističkoj saradnji, posebno kada se posmatra iz perspektive Crne Gore.

Rezimirajući situaciju, Panotović je istakao da prethodna vlada gospodina Drita Nabazovića zaslužuje priznanje za napore u jačanju veza između Crne Gore i Srbije.

- Njihovi temeljni ugovori i konkretni potezi usmereni ka stabilizaciji odnosa, stvorili su povoljnu osnovu za dalji napredak - izjavio je Panotović.

Dodatno, Panotović ističe značaj intenziviranja saradnje između Crne Gore i Srbije, kako je planirano u programu Milojka Spajića za regionalnu stabilnost i saradnju, podržanog od strane Evropske unije i međunarodne zajednice.

02:39

ZA OČEKIVATI JE DA ANDRIJA MANDIĆ BUDE IZABRAN Panaotović: Ide na bolje! Ovo je simbol pobede i približavanje SRBIJE I CRNE GORE

- Srbija, ekonomski gledano, igra ključnu ulogu na Zapadnom Balkanu, posebno imajući u vidu brojnost njenog stanovništva"- naglasio je Panotović.

Nadalje, Panotović skreće pažnju na značaj saradnje između dve zemlje.

- Pokušaj izazivanja razdora između Crne Gore i Srbije može se uporediti sa situacijom na beogradskoj zelenoj pijaci, gde prodavci razvijaju netolerantne poruke prema određenoj grupi ljudi. Važno je razumeti da su dobri odnosi od suštinskog značaja za obe zemlje - zaključuje Panotović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja