CIRKUS U CRNOJ GORI: Komite najavile protest protiv izbora Mandića za predsednika Skupštine i to satima nakon planiranog glasanja
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

POZVALI "NA OKUP"

CIRKUS U CRNOJ GORI: Komite najavile protest protiv izbora Mandića za predsednika Skupštine i to satima nakon planiranog glasanja

Crna Gora -

Forum slobodnih građana "Luča" danas organizuje protest povodom izbora Andrije Mandića, predsednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore, za predsednika Skupštine.

Crnogorska Borba navodi da su oni snedavno u saopštenju pozvali "na okup".

- Na okup, jer verujemo da je sada važnije, i nego ikad važno, da nastupamo ujedinjeni i izrazimo svoje nezadovoljstvo ovakvim razvojem događaja, koji će trajno unakaziti slobodarski i antifašistički lik ove zemlje. Izbor četničkog vojvode Mandića kap je koja je prelila čašu i ostaće trajna bruka i mrlja u crnogorskom milenijumskom trajanju - ističe Forum slobodnih građana.

Borba navodi da je, ipak, interesantno da komite organizuju protest u 18h iako se očekuje da Mandićev izbor bude mnogo ranije, u toku dana.

Naime, sednica Skupštine je počela nešto pre 11 sati, a čeka se da Državna izborna komisija verifikuje ostavke poslanika.

Nakon toga, tri sata će trajati diskusija u Parlamentu nakon čega bi usledio izbor Mandića.

Dakle, čitav proces bi bio završen par sati pre početka protesta.

(Kurir.rs/Borba.me/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja