SKANDALOZNO: Policajac terao muža i trudnu ženu na poligraf jer ne veruju u Boga!
Foto: Profimedia

Zatucan

SKANDALOZNO: Policajac terao muža i trudnu ženu na poligraf jer ne veruju u Boga!

Hrvatska -
Par koji je je prijavio slučaj Konroli splitske policije naveo da im je policajac rekao je trudnoj ženi da ne treba da ide na zakazanu amniocentezu, jer taj pregled nije hrišćanski

SPLIT - Interna kontrola splitske Policijske uprave ispituje prijavu mladog para iz Solina, protiv policajca koji je hteo da ih pošalje na poligraf jer ne veruju u Boga?!

Naime komšije su prijavile da im je ovaj par oštetio i išarao auto,a policajac koji je došao da ih ispita po prijavi smatrao je logičnim da ih "potera" na poligraf sa objašnjenjem, da će pronaći mir u Bogu i vratiti se urednom porodičnom životu, kakav žive i njihoe komšije koje su ih prijavile za štetu.

Par je u prijavi naveo da im je policajac rekao da ne veruju dovoljno u Boga, ne čitaju Bibliju i ne idu na svetu misu. Mladoj trudnici je navodno čak sugerisao da ne bi trebala da ide na zakazanu amniocentezu, jer taj pregled nije hrišćanski.

Međukomšijski problemi zbog ove prijave pali su u drugi plan, jer je neverovatno da se iko u policiji, bez obzira na versku opredeljenost, poslužio ovakvim vokabularom u obradi slučaja. Prijava mlade solinske porodice ukazuje i da stranke nisu jednako tretirane, jer je po njihovim navodima očito da je religiozni policajac stao na stranu komšija koji su veliki vernici, redovni na misi i slično, za razliku od para koji je prijavljen za oštećenje tuđe stvari.

U PU splitsko-dalmatinskoj potvrđeno kako je prijava zaprimljena i kako se po njoj postupa, odnosno, utvrđuje istinitost navoda.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track