HRVATSKA VEĆA O CRNOJI: Odlučuju večeras da li treba da podnese ostavku
Foto: Youtube/Printscreen

Odluka

HRVATSKA VEĆA O CRNOJI: Odlučuju večeras da li treba da podnese ostavku

Hrvatska -
Članovi tek formirane hrvatske vlade danas odlučuju o tome da li ministar veterana Mijo Crnoja treba da podnese ostavku.

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u Saboru kako se jutros sastao sa novim ministrom odbrane Mijom Crnojom i kako su u toku dogovori vlade oko statusa novog ministra veterana. Orešković nije hteo da iznosi svoj stav oko medijskih natpisa vezanih uz Crnoju, ali je obećao kako će popodne posle sastanka izneti jasan stav oko tog pitanja.

Potpredsednik vlade Božo Petrov istakao je da je stav Mosta prema tom slučaju jasan, odnosno predlažu njegovu smenu.

Prvi potpredsednik vlade Tomislav Karamarko izjavio je kako je proučio optužbe izrečene na račun Mije Crnoje, ali i njegovu odbranu.

"Ako je kriv, sigurno će morati da da ostavku ili otići. Ako nije, neće morati", jasno je poručio Karamarko.Slučaj ministra veterana Mije Crnoje, koji iza sebe ima niz skandala koje su razotkrili mediji, danas će biti raspravljan među članovima Vlade te se večeras očekuje konačan zaključak o tom slučaju.

Smenu Crnoje zatražio je danas i Zoran Milanović u ime SDP-a, a osim lažnog mesta prebivališta, čime je izbegavao plaćanje poreza, mediji su otkrili kako je Crnoja boravio u istražnom zatvoru.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track