(VIDEO) CRNOJA NE DA FOTELJU: Uzeo državni kredit za kuću koju nije napravio, al ne mari puno
Foto: Printscreen Yt

Kontroverzni hrvatski ministar

(VIDEO) CRNOJA NE DA FOTELJU: Uzeo državni kredit za kuću koju nije napravio, al ne mari puno

Hrvatska -
Ministar veterana Mijo Crnoja u Saboru je ponovo potvrdio da nema razloga za davanje ostavke i da se nije čuo ni sa predsednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom ni sa premijerom Tihomirom Oreškovićem.

Komentišući zahtev SDP-a za njegovu ostavku, rekao je kako je to njihovo demokratsko pravo. Na pitanje novinara koja mu adresa piše na ličnoj karti odgovorio je kako piše Gradna 85b jer tamo želi da sagradi kuću.

"Nisam ni sa kakvom namerom išao mimo zakona. U Samoboru sam prijavljen i tamo živim od 2003., a na ovu adresu sam prijavljen od 2011", izjavio je on. Za kredit od 56.000 evra koji je dobio za izgradnju kuće rekao je da ga uredno vraća i da taj novac čuva oročen na privatnim računima.

Dodao je i kako ne postoji rok za korišćenje tog kredita.

"Ja sam svoj status stambenog zbrinjavanja veterana rešio. Dodelom tog kredita mene je RH zbrinula. Sve drugo - jesam li izgradio kuću, jesam li uz pomoć tog novca otišao na put oko sveta, jesam li trebao da izgradim rohbau kuću u roku od tri godine - sve to ne stoji. Znači ja sam s tim novcem mogao da napravim i mogu da radim šta hoću - to je moj novac, ja kredit vraćam', kazao je Crnoja.

Na pitanje novinara je li to moralno odgovorio je kako je vlasnik zemljišta i s njim može da radi šta hoće - prodati, založiti ili pokloniti jer je to njegovo pravo.

Ministar Crnoja danas je razgovarao s premijerom Timom Oreškovićem i nakon tog razgovora izavio je: "Ja ostajem ministar, sve sam vam rekao i dokumentovao. I dalje sam ministar hrvatske Vlade - to je završena priča".

U obranu ministra stao je Željko Glasnović.

Na pitanje misli li da Crnoja treba da odgovara jer je prekršio zakon podignavši stambeni kredit koji nije utrošio za tu namenu, zastupnik Mosta Miro Bulj je rekao da je hrvatska država opljačkana. Kriminalci su je doveli na ovaj nivo - tako da bilo koju nezakonitost, ako postoji, naravno treba sankcionisati jer svi moraju biti isti pred zakonom. Mi ćemo u Mostu o tome voditi brigu. Stajalište stranke biće jasno. Naglasio je da on nije imao nikakva saznanja ni informacije o Crnojinom kreditu.

(HRT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track