UVODE RED NA TV EKRANIMA: Nema rialitija preko dana, ko bi da gleda ima da čeka!
Foto: Thinkstock

U BiH stupio na snagu novi kodeks

UVODE RED NA TV EKRANIMA: Nema rialitija preko dana, ko bi da gleda ima da čeka!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Veće Regulatorne agencije za komunikacije usvojilo je još u decembru prošle godine set pravila iz oblasti emitovanja

Nova pravila i kodeks o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija objavljeni su u „Službenom glasniku BiH“ broj 03/16 od 19. januara 2016., i od danas i zvanično stupaju na snagu .

Od usvojenih izmena dosadašnjih propisa Agencija izdvaja izmene u vezi sa uvođenjem definicija rialiti i pseudorialiti programa, što je regulisano u Članu 10 Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.U ovom članu se precizira da "Rialiti programi i pseudorialiti programi će biti emitovani samo u periodu između 24:00 i 06:00 sati.

Ovo ograničenje se ne primenjuje na sadržaje koji se prikazuju uz tehničku zaštitu, kao ni na audiovizuelne medijske usluge na zahtev". Time je i zvanično u Bosni i Hercegovini zaustavljen užas na malim ekranima koji se gotovo celodnevno emituje putem pojedinih televizijskih stanica.

Ovaj set pravila obuhvata Kodeks o komercijalnim komunikacijama, Kodeks o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravilo 77/2015 o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga, Pravilo 76/2015 o pružanju medijskih usluga radija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track