TRAMP OSTAO SLAB NA ŽENE IZ BIVŠE JUGE: Evo odakle stiže novi član predsednikovog savetničkog tima zaduženog za nacionalnu  bezbednost!
Foto: Fonet, Printscreen Twitter

u vrhu

TRAMP OSTAO SLAB NA ŽENE IZ BIVŠE JUGE: Evo odakle stiže novi član predsednikovog savetničkog tima zaduženog za nacionalnu bezbednost!

Hrvatska -

Novi savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa Džon Bolton imenovao je za svoju zamenicu Miru Radielović-Rikardel, dosadašnju zamenicu ministra trgovine.

Ono što je zanimljivo jeste da je ona poreklom Hrvatica, a otac joj je rođen u Brezi. Stručnost na području nacionalne bezbednosti, odbrane, tehnologije i spoljnje politike kriterijumi su koje je Bolton naveo u obrazloženju svog izbora.

Mira Rikardel pridružila se Trampovom timu na početku njegove trke za Belu kuću, kao savetnica za odbrambena pitanja. U kampanju je donela iskustvo rada u trima administracijama, na različitim pozicijama u Stejt departmentu, ministarstvima odbrane i trgovine.

Radila je i u Senatu u kancelariji republikanca Boba Dola. Spoljnju politiku i diplomatiju studirala je na prestižnim univerzitetima "Džordžtaun" i "Tufts".

Otac joj je poreklom iz Breze u BiH. Odrasla je u Pasadeni u Kaliforniji u porodici u kojoj se govorio hrvatski jezik. Najviše je rangirana osoba hrvatskog porekla u američkoj administraciji.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto Fonet, Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track