Najnovije vesti

NOŽEM JE IZBO I NAZVAO POLICIJU: Zaklao sam devojku koju sam voleo!
Foto: Printscreen Facebook/24sata.hr

UBICA VEĆ IMA PODEBEO DOSIJE

NOŽEM JE IZBO I NAZVAO POLICIJU: Zaklao sam devojku koju sam voleo!

Hrvatska

Ivan K. (36) je nožem izbo vanbračnu suprugu Anitu N. (39) u kući u zagrebačkom naselju Gajnicama, gde su zajedno živeli.

"Da nije on uz mene, ne bi ni mene više bilo", napisala je Anita o Ivanu pre samo četiri dana na svom profilu na Fejsbuku, a poslednjoj poruci, koju je objavila u nedelju u 00.57, zahvalila se svom nevenčanom suprugu "jer pazi na nju od sveg zla koje danas postoji".

 

Ubio ju je nepunih šest sati pošto je to objavila, i to u kući u Grintavečkoj ulici u zagrebačkom naselju Gajnicama u kojoj su zajedno živeli poslednjih mjeseci. Izbo ju je kuhinjskim nožem, a kad se uverio da je mrtva, nazvao je policiju, priznao šta je uradio i mirno ih sačekao u kući.

 

Anino izmrcvareno telo zatekli su u bari krvi u kupatilu. Bila je izbodena nožem.

 

Ivan je bio pijan kad ju je ubio, saznaje se prema nezvaničnim informacijama. 

Komšije su zgrožene, mada je ovaj par i ranije prijavljivan zbog porodičnog nasilja. Ispostavilo se da Ivan ima podebeo dosije u policiji: pre desetak godina uhapšen je jer je, posle sukoba s ocem i bakom, zapalio vlastitu kuću. A posvađali su se jer je opljačkao tetku svog poznanika preteći joj nožem, pa je kod kuće nasrnuo na baku i oca. Otac je uspeo da se otme i otrči po pomoć, a Ivan je za to vreme zapalio kuću. Dok su vatrogasci branili, on je uhapšen u autobusu na liniji 102 zato što je nasrtao na putnike. Kod sebe je imao gram marihuane.

 

Pre tri godine opljačkao je blagajnicu u poznatom trgovinskom lancu pod pretnjom nožem. Imao je na glavi klovnovsku masku i uzeo je samo siću, ali brzo je pronašen jer je ostavio otiske prstiju.

 

Komšije nisu čule ni viku ni zapomaganje, a da se nešto dešava shvatili su kad su ispred kuće stala policijska kola i policajci istrčali i ušli u kuću.

 

"Pa u subotu popodne videla sam ih kako zajedno šetaju psa niz ulicu. On je posle otišao do prodvnice, a ona je za to vreme obrezivala cveće u dvorištu. Mislim da niko od njih nije bio zaposlen, živeli su od socijale", kaže jedna komšinica.

 

"Videla sam ih sinoć. Prolazili su ulicom s bolesnim psom, za kog su i Ivan i Anita živeli. Ona je bila zaista draga osoba. On je, pak, vrlo specifičan lik. Zaljubljen je do ušiju u nju", priča druga komšinica i dodaje da joj je Anita rekla da su u subotu zajedno gledali kraljevsko venčanje i pohvalila se da da njih dvoje u mislima žive na takav način. Bajkovito.

 

"I onda se dogodio zločin. Prestravljeni smo. Nikad ne bismo pomislili da je on kadar da uradi tako nešto mada smo znali da ima neku kriminalnu prošlost", dodaje ta komšinica.

 

Kurir.rs/Večernji.hr/Jutarnji.hr

Foto: Printscreen 24sata.hr

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...