PREDAO SE ŠVERCER CIGARETA: Šef PERAČA KONTEJNTERA s cigaretama u zatvoru u Spužu!
Foto: Printscreen Vijesti.me

IMAO SVOJU KRIMINALNU GRUPU

PREDAO SE ŠVERCER CIGARETA: Šef PERAČA KONTEJNTERA s cigaretama u zatvoru u Spužu!

Crna Gora -

Osumnjičeni za šverc cigareta, Predrag Veljić poslat je sinoć u spuški zatvor.

Pritvor do 30 dana odredio mu je sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Miroslav Bašović.

Veljiću je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, opasnosti od bekstva, težine izvršenja krivičnog dela i visine zaprećene kazne, kazao je Vijestima njegov branilac, advokat Zoran Piperović.

Veljić, navodni šef kriminalne organizacije koja je švercovala cigarete, predao se juče Specijalnom državno tužilaštvu. On se pred specijalnim tužiocem Sašom Čađenović pojavio u pratnji branioca, advokata Piperovića. koji je potvrdio da se njegov branjenik predao, ali zbog tajnosti postupka nije želeo da govori o detaljima saslušanja.

"Negirao je izvršenje krivičnog dela, to je sve što mogu reći, jer je predmet proglašen tajnim", rekao je Piperović.

foto: Printscreen YouTube

Ovde se odvijao šverc: Kontejnerski terminal Luke Bar

Veljića i špeditera Milovana Perovića iz Bara tužilaštvo sumnjiči da su učestvovali u švercu cigareta koje su završavale i na ulicama crnogorskih gradova. Specijalno tužilaštvo sumnja da su cigarete švercovane preko Luke Bar, zbog čega je, po nalogu SDT, blokiran promet firmama povezanim sa Veljićem. Navodno, istražuju i osobe koje su se ranije dovodile u vezu sa mojkovačkom fabrikom duvana "Tara".

Tužilaštvo Veljića sumnjiči da je formirao kriminalnu grupu čiji su članovi i njegova majka Zorka, špediter Perović, nedavno uhapšeni Rožajac Edževid Dacić zvani Muzafer i više osoba na čijoj identifikaciji rade.

foto: Printscreen YouTube

Razbijanje grupe međunarodnih švercera cigareta rezultat je višemesečne akcije inspektora Specijalnog policijskoj odeljenja, koje, po nalogu SDT, istražuje poslovanje Veljićevih i preduzeća sa njim povezanih osoba. U toj akciji je sredinom aprila uhapšen Dacić, kod koga je zaplenjeno 70 paketa cigareta. Par dana kasnije pripadnici SPO u Baru su zapečatili Veljićevu firmu "Sajnus", registrovanu na njegovu majku Zorku.

Navodno, Veljić i ostali osumnjičeni godinama su "prali" carinske kontejnere sa cigaretama. Tužilaštvo sumnja da su oni kontejnerima dopremali cigarete u Luku Bar, istovarali ih bez plaćanja dadžbina u skladište iznajmljeno od Perovića i Stevana Vučinića. Te cigarete prodavane su u Crnoj Gori i na međunarodnom tržištu, a grupa švercera je u međuvremenu navodno kontejnere punila drugom robom, pravila fiktivne fakture i slala ih do krajnje destinacije - fiktivne firme u Jordanu.

Za pranje jednog kontejnera cigareta navodno su dobijali i do 150.000 evra.

Kurir.rs/Vijesti

Foto: Printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track