UŽASNI PRIZOR U SMILJANU: Džak pun štenaca hteli da bace u reku, pukom srećom ostali da vise na mostu, pa ih spasli! (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

oporavljaju se

UŽASNI PRIZOR U SMILJANU: Džak pun štenaca hteli da bace u reku, pukom srećom ostali da vise na mostu, pa ih spasli! (VIDEO)

Hrvatska -

Jedno hrvatsko udruženje za zaštitu životinja objavilo je snimak na kojoj 6 štenaca u mrežastoj vreći visi na mostu u Smiljanu.

"Primili smo poziv jedne devojke koja je videla štence kako u džaku za krompir vise na mostu. Skinula ih je s mosta i snimila kratki video. Stiče se utisak da su štenci bačeni iz automobila preko mosta, ali pukom srećom su se zakačili za most!", rekla je Ines Stilinović iz udruženja "AnimalLika".

Štenci su spaseni i zbrinuti. Posle pregleda ustanovljeno je da su verovatno odmah posle okota odvojeni od kuje jer su na sebi još imali delove pupčane vrpce.

Iz Udruženja su poručili da nemaju dovoljno volontera na raspolaganju, pa su potražili pomoć. Kako se niko u njihovom području nije javio, štenci su odvezeni u Zagreb.

"I dalje ćemo se brinuti o njima u vidu hrane i ostalih potrepština, kao i o veterinarskim troškovima i brizi oko kasnijeg udomljavanja. Sad su na sigurnom, imamo tri ženke i tri mužjaka. Vrlo su sitni - svi stanu u kutiju od cipela i još ostane prostora! Njihovi životi su još ugroženi jer s takvim okrutnim činom odvajanja od majke oduzeta im je mogućnost normalnog razvoja", kažu.

Ko je hteo da ih baci u reku, za sada, ostaje nepoznanica.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track