Najnovije vesti

BURA ZBOG KOMŠIĆA SE NE STIŠAVA: Protest u Mostaru, 4 opštine ga proglasile nepoželjnim (VIDEO)
Foto: EPA/Avaz.ba

NE PRIZNAJU NJEGOV IZBOR

BURA ZBOG KOMŠIĆA SE NE STIŠAVA: Protest u Mostaru, 4 opštine ga proglasile nepoželjnim (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Više hiljada ljudi okupilo se večeras u Mostaru na protestu zbog izbora Željka Komšića na mesto hrvatskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Učesnici protesta su krenuli prema Kancelariji člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru koju je svojevremeno otvorio lider HDZ-a Dragan Čović. On je na izborima pre nekoliko dana izgubio od Komšića.

 

Učesnici šetnje poručuju da Komšić nije njihov predstavnik, da je grubo prekršeno njihovo pravo, nose zastave i sveće. Nezadovoljni su, kako tvrde, što su "Bošnjaci izabrali njihovog predstavnika".

foto: Avaz.ba

Demonstranti su ispred Kancelarije člana Predsedništva BiH zapalili sveće.

Kao organizator protestne šetnje navedena je "hrvatska mladost".

 

Komšić je poručio da je član Predsedništva iz reda hrvatskog naroda, ali da je predstavnik svih građana u Bosni i Hercegovini, ne samo Hrvata.

Načelnici tri hercegovačke opštine, Grude, Čapljine i Posušja, proglasili su ranije danas novoizbranog hrvatskog člana Predsedništva BiH, Željka Komšića, nepoželjnom osobom u tim sredinama, jer ga smatraju nelegitimnim.

 

Livno se tome takođe pridružilo. "Livno ne podržava ovakav način izbora hrvatskog člana Predsedništva“, kazao je gradonačelnik Luka Čelan.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/Avaz.ba

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...