RUŠENJE BISTE RADE KONČARA BEZ EPILOGA: Policija nemoćna iako je čovek priznao sve
Foto: YT Screenshot

hrvatska

RUŠENJE BISTE RADE KONČARA BEZ EPILOGA: Policija nemoćna iako je čovek priznao sve

Hrvatska -

Iako su od rušenja spomenika partizanskom heroju Radi Končaru u Splitu prošla dva dana, policija još uvek nije ispitala čoveka koji je priznao da je srušio bistu.

Podsećamo, 65-godišnji Ante Ljubičić je u noći sa srede na četvrtak srušio bistu partizanskog heroja Rade Končara, pri čemu je bista pala na njega i teško ga povredila.

Ali iako je Ljubičić priznao nedelo, policija s njim još uvek nije razgovarala niti je protiv njega podnela bilo kakvu prijavu.

Naime, Ljubičić nakon izgubljene bitke s bistom Rade Končara još uvek leži u bolnici, a iz policije kažu da će s njim obaviti razgovor i, za očekivati je, podneti prijavu kad iz bolnice kažu da ga otpuštaju. Još uvek se ne zna hoće li prijava biti prekršajna ili krivična, a to će zavisiti od toga jesu li na bisti nastala značajna oštećenja.

Ljubičić je juče tvrdio da je bio pijan kad je srušio bistu. "Šetao sam, malo se popilo rakije i viskija, onda vidite svašta. Lečim se od PTSP-a, nekada znam da vidim svašta", rekao je Ljubičić, pa dodao: "Popio sam, malo sam se naslonio i onda se on već počeo malo da se ljulja. I ja s njim."

Dodao je kako protiv Rade Končara, partizanskog heroja kojeg su 1942. streljali italijanski fašisti, nema ništa. "Ma ni ne poznajem čoveka. Možda je bio odličan. Lično protiv njega i porodice nemam ništa, ali ne volim komuniste, partizane i Srbe. Narodne heroje isto ne volim", rekao je Ljubičić.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: YT Screnshoot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja