BAKSUZNI BOING BEZ ZABRANE LETENJA U HRVATSKOJ: Evo šta nadležni čekaju da bi prizemljili avion u čijem padu u Etiopiji je poginulo  157 ljudi
Foto: YT Screenshot, Profimedia

čudno

BAKSUZNI BOING BEZ ZABRANE LETENJA U HRVATSKOJ: Evo šta nadležni čekaju da bi prizemljili avion u čijem padu u Etiopiji je poginulo 157 ljudi

Hrvatska -

Dok veliki broj zemalja zabranjuje letove avoina "boing" 737 maks 8, u susednoj Hrvatskoj svaki dan jedan avon tog tipa leti na relaciji Zagreb-Dubai.

Portal Index.hr je kontaktirao Hrvatsku agenciju za civilno vazduholovstvo i pitao postoji li namera da se zabrane letovi "boinga" B737 MAKS 8 u hrvatskom vazdušnom prostoru.

"Na osnovu Vašeg upita možemo Vas obavestiti kako hrvatski vazduhoplovni operateri sa svedočanstvom (AOC) i/ili Izjavom ne izvode letačke operacije sa avionom tipa "boing" 737 maks 8 američkog proizvođača aviona kompanije "Boing".

Hrvatska agencija za civilno vazduhoplovstvo u sklopu svojih nadležnosti, između ostalog, prati i situaciju vezanu s poslednjom nesrećom ovog tipa aviona na telu 302 kompanije Etiopijan erlajns. Pre svega, pratimo obaveštenja i saopštenja koje objavljuje proizvođač aviona, odluke američkih vazduhoplovnih vlasti, i uputstva Agencije EU za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA). Na osnovu svega toga, HACZ će reagovati ukoliko bude potrebno".

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track